First day at big school

Idag var de en speciell dag för lille-man här. Han hade sin första dag i skolan. Så Ruth o Greg va hemma idag så vi alla gick med honom på morgonen. Efter de åkte jag vidare till gymmet och sen har jag mest läst i min Twilight bok idag. Ja ni hörde rätt. Jag läser frivilligt. Har läst Zlatan boken sen jag kom hit och är halvägs in i Twiligt, har aldrig tidigare läst en bok frivilligt. Tror faktiskt att jag bara har läst en bok i mitt liv tidigare när jag gick i 6:de eller 7:de klass.
Vi har fixat lite här hemma också. För på torsdag kommer en kille hit och vill kolla på lägenheten. Vill han ha den för så mycket pengar som de talas om så kommer vi nog flytta ut tidigare än planerat. Annars är de tänkt att vi ska flytta till huset i September/Oktober, men isf så kommer vi ha ett annat tillfälligt boende. Återstår o se:)


Findlay i skoluniformen. How cute?




Finns en risk att jag tar med mig fel barn hem.. haha

Ciaaaoo

Giutar lesson

Började dagen väldigt lugnt. Både jag och Finn var trötta efter helgen så vi åt frukost och bara chillade i soffan. Jag skypeade lite med sandra också. Om 1,5 veckor är hon här. That´s INSANE!;)
Sen åkte vi och handlade, kylen var typ tomm eftersom vi inte hade varit hemma i helgen. Och sen blev de poolen och efter de åkte han till sin första gitarr lektion. Jag funderar på om jag också ska börja gå på de här:) Efter gitarren så kom Sean och Federica med oss hem, Sean spelar också gitarr nämligen. Kul o prata av sig lite med Feder också, har inte träffat kompisar här på en vecka eftersom vi har varit iväg:)



take care


Awesome weekend

Hej på er där hemma!
Nu ska ni få höra. Ni vet dom där enorma och fina husen som man kan hitta i skvallertidningar där kändisar bor, i ett sånt hus har jag spenderat helgen. Vi hälsade på Gregs bror och hand familj som bor ett par timmar utanför Melbourne. Dom hade en stor pool som var i tre våningar med vattenfall o grejer, en tennisbana, en stor damm där man kunde fiska, dom hade fyra krossar, två fyrhjulingar osv.. dessutom hade deras granne flyttat ut så dom köpte de huset också och där hade dom gjort en golfgreen och en bunker så man kunde spela golf, ja ni kan ju bara tänka er hur kul jag har haft där. Plus att vi har haft 34-35 grader:)


Poolen o golfbanan bakom palmerna:)


Gick på restaurang på lördagskvällen


Min host-familj. Vi satt vid brasan och spelade gitarr o lyssnade på musik på kvällen. Mysigt


Trädgåren och längst där nere är golfgreenen.


Varför spelar man inte tennis oftare? kanon kul ju:)



Mer bilder kommer på facebook.

Dags o sova snart.
Puss på er!


Melbourne aquarium

Heej
Just nu ligger jag i sangen pa hotellet, helt ok;) borjade dagen med hotell fruskot, yum! Sen bad i poolen och efter de gick vi till Melbourne aquarium, ratt haftigt, dock ska Sydney's vara battre sa familjen. Sen tog jag och Ruth en promenad har i stan for o se hur de ser ut och efter de blev de bad i poolen igen. 31 grader idag for ovrigt, hur gott som helst:)
Far se om jag moter upp en kille fran manly(delen av Sydney dar vi egentligen bor) for nagra drinkar eller vad som hander ikvall.
Ciaaao

Crown hotell

Hej! Jag ar just nu pa hotellet. De freshaste jag sett. Casino, pool med utsikt over Melbourne, bio, restauranger, gym, affarer. Hur mkt som helst. Du behover seriost inte lamna hotellet om du sa skulle vara har i en vecka.
Btw, jag bestallde mat upp till rummet forut. Och dom kom med maten snabbare an jag raknat med sa helt plotsligt ringer de pa dorren och jag kommer précis ur duschen, och dar star en kille med maten, dessutom var han bra snygg. Tjenna! Haha.
Cheers

Australia day

Idag är de Australia day så de är massa festligheter överallt runt om i landet. Jag ska strax iväg till gymmet tänkte jag innan vi åker till flygplatsen. Så får se vad Melbourne har att erbjuda en dag som denna;)


Köpte denna bikiniöverdelen för ett tag sen för att jag skulle kunna ha den idag. Så hoppas på bättre väder i Melbourne än här;)

Cheers

blind date

Här har de hänt grejer sen jag skrev igår.
Födelsedags firandet blev inte riktigt som planerat. När Ruth och Greg var på väg hem från jobbet fick Greg ett telefonsamtal. De brann på hans jobb. Han jobbar på huvudkontoret på en av Australiens största banker. Tror de var generatiorn som gör så allt fungerar som brann eller. Han var ialla fall tvungen att åka tillbaka och kom inte hem förens vi andra sov. Så jag, ruth och finnie fick fira själva. Trevligt ändå. Min hostmamma är awesome måste jag säga!

Och idag när vi vaknade var Greg tvungen att åka in tidigare till jobbet så jag fick hoppa i mina kläder och köra in ruth och finnie till city. sen åkte jag hem och somnade som en stock. kom inte upp förens 11. och då va de kris. Hade planerat att åka till gymmet och sen lunch kl 12.30 med ett gäng svenskar. Hann med en snabb sväng på gymmet, tränade nog bort tårtan från igår iaf:) Och sen mötte jag upp fyra svenska tjejer. Ritkigt kul. Vi har hittat varandra på Svenskar i Sydney på facebook. Känns lite som man går på blind date när man möter upp kompisar så från nätet. haha.

Sen hämtade jag Findlay på dagis, han sista dag där. Och efter de åkte vi på en playdate hos Federica och Sean. Och efter de hem och så käkade vi kvällmat. Nu ska jag packa väskan för imorgon bär de av till Melbourne;) I´m so excited! Vädret här är precis kasst men de ser ut att bli bra vänder i Melbourne, sweet!


Picknicken


såhär söt var jag idag på playdaten

Födelsedagsfirande

Under förmiddagen tog jag med mig Findlay för att spela lite bowling. Lillen fick två strike. Inte dåligt:) Sen åkte vi runt och köpte massa grejer till ikväll. För när Ruth kommer hem så har jag och Greg bestämt att vi ska överraska henne med en picknick. Dock är vädret dåligt idag, varmt, men de småregnar och är mulet. Så ska fixa till en picknick på balkongen istället. Blir grillad kyckling, potatissallad, champang och till efterrätt en chokladtårta.
Sen har jag köpt en bok och ett doftljus till henne också, så hoppas hon blir glad:)
Ne nu får jag fortsätta och förbereda innan föräldrarna kommer hem.
Have a nice day!


Sverige vs Australien

Hej på er där hemma!
Jag har snart varit här i fyra veckor och har hunnit se en hel del skillnader mellan Sverige och Australien. Så om ni är intresserad så tänkte jag berätta för er:)

*Sommarmånaderna är tvärtom
*Vänster / högertrafik
*Till lunch äter man mackor och sen en middag på kvällen / mer vanligt med en stor lunch och lättare kvällsmat i sverige. eller två lagade mål.
*Papperskorgar är inte jättevanligt men de är MYCKET renare här. Har nog inte sett ett enda tugummi på marken och knappt något skräp sen jag kom hit.
*Vattnet här smakar mer klor än de hemma. Sveriges vatten, tummen upp!
*Mangon här är gudomlig. MUMS!
* Dom flesta tackar busschauffören när dom går av bussen även om dom går av i bak / tycker inte de är lika vanligt i Sverige.
*Till skillnad från storstäder i Sverige där man åker med kollektivtrafiken så har ALLA bil här. De finns tåg båt och buss, men de är inget o hörra för om man vill vara i tid, tåget ska tydligen vara de sämsta.
*Vanligaste arbetstiden är 9-5 istället fö 7-4 som de är hemma.
*Dom använder skoluniform
*Lag på cykelhjälm i alla åldrar / Lag tills man är 15 i sverige tror jag
*Förbjudet att använda mobil när man kör bil här.
*Fylla 21 är en stor grej / I Sverige är de väl "större" att fylla 20. eller vad säger ni?
*Jag har inte sett en enda Australienare drick mjölk till maten
*Dom har bara ägg med brunt skal

Jag kommer säkert komma på fler saker när jag stänger av datorn plus att jag kommer upptäcka mer med tiden, så kanske blir en uppdatering framöver:)
Dags för mig att sova.
Take care



Bra söndag

Igår, söndag åkte vi till Mosman på förmiddagen, där Federica och hennes hostfamilj bor. Så vi mötte upp dom i hamnen för en kopp kaffe. Sen paddlade Ruth och Greg tillbaka till Manly och jag och Federica tog med Findlay i bilen. Sen spenderade jag och Feder dagen vid min pool. Och på kvällen mötte vi upp Luara för middag på Hugo´s och sen några drinkar på ett par barer. Bra avslutning på helgen:)

Nu sitter jag här med min lille kille. Vi har redan hunnit med tandläkaren inne i stan så vi är rätt trötta båda två. Då är de perfekt att sätta på en film till honom och jag kan ta de lite lugnt också. Sen blir de nog lunch och efter de lite lek i poolen:)


Me, Findlay, Sean and Federica






Me and my best friend over here:)


At Hugo´s


Luara and Federica


Yum!

Byee

Swedish candy

Vädret vände och blev lite soligt på eftermiddagen och då tog jag mig ur sängen för en promenad till beachen för att se surf och kanottävlingen. Hittde en liten butik här i Manly också som säljer svenskt godis. MUMS! och när jag frågade vad de kommer sig så svarar butiksbiträdet, De är så många svenskar här plus att alla älskar väl marabou?;)
Annars har jag inte gjort mycket nytta idag. Skulle festat ikväll men har varit helt död i två dagar nu plus att jag var lite snurvlig några dagar innan de så valde att stanna hemma och se på film med familjen istället, Avatar. Vill ju inte gärna åka på en infektion. Så hoppas att jag sover bort tröttheten tills imorgon:)


De är alltid en massa människor som skatear längst beachen
så nu har min lille kille här skaffat sig en skateboard också:)


Min hostfamilj föll för maraboun också:)




Träffade nya Justin Bieber idag. Va nog en och annan 12 årig tjej som blev kär idag;)

Nu ska jag fortsätta läsa Zlatan boken, sen sova.
Cheers


Opera huset / Dark Vader

Klockan närmar sig lunch och jag ligger i sängen och kollar på gossip girl, eller jag kollade precis klart på sägsong 2 och laddar nu ner de nyaste avsnitten av the vampire diaries och 90210. För de är hur tråkigt väder somn helst ute, nyss spöregnade de och nu är de bara grått. Hade hoppats på bra väder idag för de är surftävling på beachen här i manly. Jag får nog trotsa vädret och gå ner och kika lite sen ändå. Men de är så jäkla typiskt, de har varit jättefint väder under veckodagarna de senaste två veckorna men under helgerna när man är hel ledig och vill vara ute i solen så har de varit dåligt. Hoppas på bättre väder nästa helg när vi åker till Melbourne:)

För övrigt har jag ett i-landsproblem. Hur fasen smörjer man in ryggen med sun lotion när man är själv? Jag vågar ju inte sola ryggen när jag inte har sun lotion och de börjar bli lite störande för nu ser man skillnad på min framsida och baksida, inte så snyggt:P Har ni tips, ge mig!


En kompis till mig här nere sa att hon tyckte att Opera huset ser ut som Dark Vader lite och först undrade jag vad fasen hon snackade om men sen när jag tog färgan en dag så insåg jag, att hon har ju rätt. Eller vad tycker ni?;)
 
Have a nice weekend


19 januari

Idag har jag haft ännu en lugn arbetsdag. Hjälpte Finnie med frukost som vanligt och sen skulle jag bara köra bilen till en tvättfirma fram till kl 3. Så de blev skype med både Anna och sandra, träning och några avsnitt av gossip girl:)
Sen hämtade jag upp Federica och vi åkte in till stan för o hämta våra små pojkar på dagis. Efter de hade vi en playdate.
Och nu ikväll är föräldrarna på en konsert i Opera huset så jag är hemma med Finnie, han ska strax sova och jag ska skypea med pappa innan jag också somnar.


Findlay and Sean

Take care


My new home

Efter lite förfrågningar om bilder på lägenheten jag bor i så kommer de nu lite bilder. Här ska vi bo ett tag till men stannar jag hela året så kommer vi flytta till deras hus som dom håller på att renovera:)


köket


Vardagsrummet och balkongen


utsikten från vardagsrummet/köket
Känns helt okej att äta frukost och kolla ut och se de här varje morgon:)


Findlays rum


föräldrarnas sovrum och en balkong till med utsikt över manly beach:)


Föräldrarnas sovrum


mitt rum


Mitt rum


Mitt och Findlays badrum


Greg´s and Ruth´s toa


Utsidan:)


Poolen:)

cricket game

Hej där! Chill dag på jobbet idag igen. Hade Findlay på morgonen från 06.30 - 07.30 sen skulle jag handla lite mat o sådär bara under dagen. Och när jag kom hem från de så var en städ firma här. Så nu är de fräsht och fint. en gång varannan vecka kommer dom och gör allt kliniskt rent. Mindre städ för mig. Tummen upp;) Så jag hoppade ner till poolen istället:)
Sen vid 5 så åkte jag in till stan och mötte upp familjen. Vi åkte vidare till en cricket match. De är en av Australiens största sporter och de går på tv JÄMT! Ser hur tråkigt ut som helst men i verkligheten var de lite roligare. Över 41 000 åskådare såhär en onsdag kväll så då förstår ni ju att de är poppis:) Kul att ha sett en match, måste ju passa på att verkligen leva de riktiga aussie livet här och göra de som är typsikt för landet:)


my hostfamily





Nu ska jag somna till Gossip girl
Byeee

inget fel på denna arbetsdag

Bättre dag på jobbet än jag har haft idag kan man nog inte få. Började med att gå upp o göra frukost o sådär som vanligt. sen kollade Findlay på tv en stund och då kollade jag lite på Gossip girl sålänge. Sen var de dags för surflektion för honom. Vädret var helt underbart så medans han surfade så satt jag på beachen och göttade mig i solen. Sen spenderade vi eftermiddagen i poolen och nu är kvällsmaten precis uppäten och jag ska strax in till city och äta dom där pannkakorna igen. MUMS! 

 


Somnade gött vid poolkanten. Bra för mig också för då kunde jag ligga o sola en stund istället för att leka i poolen:)

Take care

efter regn kommer solsken

Hade en känsla av att de skulle bli en inne dag idag. Regnet bara öste ner på förmiddagen men woops så va de borta och de blev stekande solsken o inte ett moln. Så jag och Finnie har varit på en lekplats en sväng och sen vid poolen. Och dessutom verkar de som de bra vädret ska hålla i sig hela veckan. Till helgen är de en stor Surf tävling här så då skulle ju bra väder sitta fint:)

Kvällen avslutade jag med ett gympass och skype med pappsen. nu ska jag somna till ett avsnitt av Gossip girl.


Tog en promenad häromdagen och gick förbi en kille som tränade o gå på lina, rätt bra gjort ändå:)
Cheers

breakfast

Nu ska jag berätta en sak. Jag har alltid varit dålig på att äta frukost, de har dock blivit lite bättre senaste året men nu ska ni veta. Varje kväll när jag lägger mig längtar jag till min frukost. haha. de låter kanske lite konstigt men ni ska bara veta hur gott de är. Äter Weet Bik, har vi de i sverige? I så fall måste ni testa de:) och så har jag mango, passionsfrukt yogurt till plus färska jordgubbar och vattenmelon. Och ibland toppar jag det med färska blåbär. Yammi!
Har förövrigt blivit matberoende sen jag kom hit, vill mest äta hela tiden. Trodde de var när de är varmt o så som man inte känner sig så hungríg men för mig är de tvärtom, hungrigare än någonsin!

Igår var de tråkigt väder hela dagen och ser ut att bli så idag också.. Jag har Finnie hela dagen och då underlättar de alltid om de är bra väder, för de är så smidigt att sticka ner till poolen så hah får göra av med lite energi. Men idag får vi hitta på något annat. Ska börja med att köra honom till en surflektion i alla fall.



Godnatt Sverige, Godmorgon Australien


pics

Bilderna som inte gick o ladda upp i förre inlägget:)


the pancakes


Harbour bridge


michael


jag sofhie, en tysk o federica


IVY


Happy b-day Sofhie

Dålig uppdatering senaste dagarna beror på att nätet har varit avstängt. Men nu är de tillbaka så blir en liten resumé.
Torsdagsdagen spenderade jag med Federica på gymmet och lite vid poolen, sen mötte jag upp Michael och vi åkte in till city. han visade mig en restaurang i The rocks. en del av stan. Dom serverade dom goaste pankakorna ever. mums! Sen tog vi en promenad till operahuset och Harbour bridge. De är hur fint som helst i stan under kvällstid, allt är upplyst:)

Igår var dagen jag kom över på höger sida av vägen för första gången. Jag kom in på en fil med trottoar på ena sidan och en refug på andra och så fick jag mötande trafik. oooops. haha. Hoppas de va första o sista gången.
Sen låg jag vid poolen hela eftermiddagen, hur gött som helst. Efter de mötte jag upp en svensk tjej, Sofia. vi tog en glass nere i hamnen. Alltid kul o lära känna nya svenskar.
Sen hem o så fixade jag mig iordning för fest. Sofhie fyller 20 år. Så vi åkte till Darling harbour till en bar som heter Cargo bar. Och gissa vad, Jo där träffade jag Julia o Olivia från Falköping. Hur stor är chansen att man är på samma uteställe, samma kväll, samma tid på andra sidan jorden och så är man från en väldigt liten stad och dessutom gamla klasskompisar? De händer ju inte. Plus att vi träffade några killar från sverige som visade sig vara kompis med en kompis till Sofhie. Världen är bra liten ibland.
Sen gick vi iaf vidare till IVY, en av Sydneys glassigaste uteställen, pool och grejer där inne. Kul att ha sett de, men de va helt klart överskattat. Mest turister där inne och jag måste säga att jag föredrar faktiskt ställen där mest Australienare är för de är alltid en helt annan stämning på sånna ställen:)

Och idag har jag och Federica bara gått runt i ett köpcenter och letat outfits till Australia day. Och just nu jobbar jag en stund. Finnie sover redan så har de rätt gött. Sen ska jag möte upp Michael. 

Går tydligen inte att lägga upp bilder nu men de kommer:)
Hoppas ni har en bra helg där hemma:)


The Opera house

Hej ni där hemma!
Jag och Findlay kom precis hem från stan. Vi har varit och sett en show i Opera huset. Lite coolt att säga att man faktiskt har varit där nu. De är ju en bygnad som är känd över hela världen. Väldigt speciellt och häftigt, och galet stoooort. Vi gick ju vilse ett tag, kom in i salongen samtidigt som showen började.

Nu väntar vi på att Federica och Sean ska komma. Sean är ju Findlays bästa kompis och Federica är den jag har umgåts med mest sen jag kom hit. Så vi kommer nog ha kul allihop, blir bad i poolen och sen ska vi göra kvällsmat ihop:)


Me and Finnie at the opera house


Helt underbart väder idag:)

xoxo

you´re beautiful

Hej o hå!
Sitter här o kollar på Shrek med Findlay. Vi har haft hela dagen tillsammans. började med simskolan, sen waterworld, sen poolen och nu är han rätt slö o då passar en film rätt bra:)
Och nu ska jag berätta vad jag har gjort mer idag. Jag har tvättat och torktumlat kläder. Då undrar ni varför jag berättar de, jo de är såhär. De är första gången i hela mitt liv. Och för att vara ännu duktigare så har jag kört 4 maskiner;) haha.
Och nu tänker endel av er, Whaaaaat? har hon inte tvättat, hon är ju för tusan 19 år. Men då ska jag säga er att många av mina jämnåriga kompisar aldrig har gjort de heller. Men nu så, nu har jag gjort de. Så vuxenpoängen rullar in;)

Nu ska jag strax laga kvällsmat till mig o min lille pojk här. Sen när föräldrarna kommer hem så ska jag ta mig till gymmet o svettas lite.

Ibland är barn lite för ärliga..idag på simskolan så var de en dam som simmade innan de började och hon var ganska stor om man säger så. Och då säger Finnie, She has eaten too much chocolate... SSSSHH!
Men o andra sidan va han så söt igår när vi bygde lego, då sa han: Erica, you´re beautiful.


Findlay på simskolan:)

Take care!

my first Aussie friend

Första dagen jag hade Findlay hela dagen. Eller Ruth jobbade hemifrån men ändå. och imorgon ska jag var själv med honom, får se hur de går;) Idag gick de bra i alla fall. och man kan ju inte direkt klaga på sin arbetsdag när de innebär att man får bada i poolen eller gå till beachen;)

Ikväll mötte jag upp min första australienska kompis här nere. har ju bara träffat massa tyskar och någon enstaka svensk förut. Så de va kul, bra träning för min engelska också. för vet ni vad, jag har redan haft två drömmar med dialoger på engelska i:) 
Vi gick ner till hamnen och tog en cider/öl och sen gick vi till en thai restaurang. Trodde jag åkt en paprika men de va visst chili... aaaaaah. Brann ju nästan i munnen och näsan började rinna. haha

Nu är jag helt slut så kommer nog somna bums:)


Micheal





ha en bra dag svennar.
time to sleep for me:)
byeee


adidas moped

Gårdagskvällen blev lugnt o mysig. Jag åkte som sagt till Federica och dit kom även Laura en annan tysk au pair. Efter en stund kom även Federicas hostföräldrar hem och så satt vi allihop o spelade gitarr o sjöng. jag bara älskar när någon kan ta fram gitarren och så spelar man lite o folk sjunger med:)

Idag har jag o federica varit inne i city, och jag hade tydligen spenderarbyxorna på mig. Jag kan visa vad jag köpte i nästa inlägg.
Bra helg som nu avslutas med ett avsnitt av The vampire diaries:)

Hittade en ny adidas affär idag, kolla coola adidas moppen dom hade. Hade aldrig tagit bilen om jag hade den där;)


byeee


fest, sol o bad

Gårdagen blev en lyckad kväll. jag och Federica gick till en pub med akustisk live musik. riktigt bra. sen gick vi vidare till två andra uteställen och träffade massa nytt folk. Och nu har vi bara legat på stranden hela dagen. Snart ska jag ta mig till Mosman där Federica bor och så blir de filmkväll.










ha en bra lördag där hemma:)

död fesk

Hej alla där hemma!
Just nu är jag lite avis på er, för jag vill också kunna se JVM finalen.. baaah, har ju hört att min gamla klasskompis Max Friberg har gjort bra ifrån sig och de hade ju varit kul o se lite men icke san nicke. Tycker att SVT play borde fungera utomlands också.

Aja, jag är iaf själv hemma här över helgen, så ikväll blir de dinner o pub med federica här i manly, sen sleepover och imorgon ska vi till bondi beach som de ser ut:) Blir nog en kanon helg.
Men just nu är jag en död fesk. kom nyss hem från gymmet, jag har inte tränat på 3 - 4 v. och så hade jag en personlig tränare med mig idag och jag trodde seriöst att han skulle ta livet av mig. Har aldrig varit med om ett jobbigare gympass. haha. Men lyssnar jag på honom och inte fuskar så ska de förhoppningsvis ge resultat så nu får ni gärna peppa mig lite igen den första perioden som alltid är så jobbig o ta sig igenom.
Idag är de mulet och 22 grader eller nått så inget beach väder. så nu blir de lunch, sen chilla framför en film eller nått och sen göra sig iordning för kvällen.

Okej att de känns konstigt med stora julgranar på torgen mitt i sommaren men jag har nu upptäckt något ännu konstigare. kolla här: folk pyntar sina bilar som Rudolf. hahahaha


take care dudes!
byeee

Alla True blood fans, GUESS WHAAAAT!?

Vet ni va eller?! jag bor granne med Ryan Kwanten, han som spelar brorsan till Suki i True blood.
Okej granne kanske va o ta i eller nee, han bor här i Manly, granne med där jag bor när han är i Australien. Dock bor han ju mycket i usa nu när han spelar in serien men ändå. Han är i alla fall härifrån och är här nu och är tydligen medlem i surfklubben som jag ska börja i. Lite häftigt ändå;)?
MUMS!






lyckligt lottad

Första dagen som jag körde bil i detta land själv och "peppa peppa ta i trä", allt gick kanon:) annars har de inte hänt så mkt. har varit själv här hemma halva dagen, så blev lite skypeande med mamma o syskonen först och sen med sandra. Vi tog ett dopp i poolen på eftermiddagen när familjen kom hem och så har jag fixat bankkort och sådär också.
Måste säga att min familj är kanon. En av mina bästa kompisar i sverige kommer o hälsar på mig i feb. Sandra. Och jag frågade familjen om hon skulle kunna få bo hos oss första dagarna när hon kommer. Jag fick som svar: Hon får bo här hela tiden när hon är här, ni kommer ju ses hela tiden ändå så varför bo på två olika ställen?
De va väldigt snäll säger jag då.
Dom svara: Erica, hon är din kompis, då är hon våran kompis också, alltså är hon mycket välkommen hit:)
Dessutom så har dom fått för sig att dom ska betala mitt gymkort vilket är bra mkt dyrare än o träna i sverige kan jag säga, dom ska betala mina surflektioner och dom betalar mina mobilräkningar. Plus att jag får lön.
Jaa jag har träffat personer som är au parier här och som har hamnat i så dåliga familjer där dom slår barnen och sånt. Och så berättar jag om min familj. Jag har verkligen fått en så bra familj som de bara går. förutsättningarna för att detta ska bli en bra vistelse är ju så bra som dom kan bli:) Känner mig lyckligt lottad!

Ciiaaoo


homesick for the first time

Okej, nu är charterresan över.Jag har varit er här i över en veckan och för första gången så kände jag saknad efter mina favoriter där hemma. Åker man utomlands så brukar de ju liksom vara för en veckan sen är de rätt skönt o komma hem. Men de kan berott på att jag var själv för första gången. Ruth va på jobbet, Greg hos tandläkaren och Finnie på dagis. Hemma är man så van vid att bara ringa upp någon kompis vid sånna tillfällen men än så länge är ju inte kompisnätet så stort här.
Jag tog iaf färgan hem från city efter att vi lämnat finnie på dagis. Kan låta rätt tråkig att åka en såndär transport färga, men inte då, de är hur fint som helst på vägen så jag klagar inte de minsta:) sen satte jag musik i öronen. Don´t stop believin såklart och så gick jag en promenad längst stranden och insåg hur bra jag har de här och de dämpade saknaden snabbt. Känns nästan som man är med i någon film när man går runt där i sin egna värld med sin favoritmusik och har en superfin strand att gå på;)

Sen gick jag hem, bytte om och la mig vid vår pool under eftermiddagen. 33-34 grader idag så bra varmt. de gillas:) Håller på o läser Zlatans bok, någon som läst den?:) Första boken jag faktiskt läser för nöjes skull. nu blir du stolt va mamma;)? haha

Ikväll åt jag middag med familjen och så byggde jag och findlay med lego. Blir en hel del legobyggande kan jag säga, lär vara världsmästare på de när jag kommer hem;)


på färgan


SYDNEY


Jag har byggt blixten och hans medhjälpare alldeles själv, de ni;) aah förutom
att finnie hjälpte till med klistermärkena;) Men nöjd grabb ändå:)

Time to sleep.
Have a nice day.
Byee


wish i were a little kid

Hejsan!
Denna dagen har varit fullspäckad av aktiviteter. Först tog jag med Finnie till en boll grej, (kolla bilden), sen gick vi till hamnen och så fick han träna på o surfa. Sen blev de lite mer bilkörningsträning, kolla lite i affärer, jag köpte de snyggaste iphone skalet ever;) och efter de åkte vi hem o hoppade i poolen:)






så bra gick de för mig... Ruth och Finnie paddlar på bra:)




hur nice va inte de då?;) haha



Take care mates!:)

Ciaaoo

babysitting

Hejhej!
Hur är läget?
Själv börjar jag komma ur min jetlagg vilket är väldigt skönt. Va inte så kul o gå o lägga sig runt halv fem på kvällarna;)
Ikväll var första gången jag var själv med Findlay. Allt gick jättebra, måste säga att han är nog den bäst uppfostrade 5 åringen jag har träffat. Australienare över lag är bra mycket trevligare och tacksammare än svenskar så jaa nemas problemas o ta hand om honom:)
Idag har jag förövrigt skaffat gymkort och så har vi varit på Manlys Waterworld:)

Sen så måste jag ju berätta att jag hade den bästa nyårsdagen ever. Sov ut, sen mötte jag upp Federica på Manly beach och sen kom en annan tysk. Efter de tog vi en glass och sen käkade vi thai mat:) jaa, vi åt efterrätten först. Glassen åt vi förövrigt på en glassbar där man får göra sin egna glass. Man gör sin ben & jerrys kan man säga. Man väljer en glass smak, och vilka kakor eller godis man vill ha i den. JAMMI! Sen satte vi oss på bryggan och kollade på solnedgången. Önskar att jag bodde på ett sånthär fint ställe i sverige också:)


Federica och jag. Kul att hon är halv italienare och typ blir svart..


Sunset in Manly


Findlay at waterworld

Time to sleep.
Ciaaaaooo

New year in Sydney

Hej på er o hej 2012!: )

Jag haft den mest speciella nyårsafton i hela mitt liv. De började med att jag och Federica (en tysk au pair som tar hand om "mitt barns" bästa kompis) tog oss in till city för o stå i kö till fyverkeriet. Vi va där vid 08.30 och då va de redan 10 000 pers där... men vi hade sån jäkla tur så Federica kände några av killarna som stod bland dom 50 första så vi fick ställa oss där. visade sig att dom som stod där hade stått där i över ett dygn. haha. Ibland ska man ha tur;)
Så ja, de ledde till att vi fick den bästa utsikten över fyverkeriet i hela Sydney;) Och de va AWESOME! Efter 15,5h väntan så förväntade man sig verkligen någon stort och vi blev inte de minsta missnöjda, de va helt klart värt de. Sen så hade vi ju kul under tiden vi väntade också. De va ju 20 000 andra människor där så de hände ju en hel del:)
Och inte nog med de, de skulle regna hela dagen enligt väderleken men de var allt annat än regn, dödens varmt, paraplyerna kom till andvändning ändå. Skugga!
Men jag måsta bara säga en sak, jag trodde fasen jag va i Kina igår alltså. Kineserna, Japanerna och Thiländarna är ju precis överallt och dom ser likadana ut allihop. Så de var jag och en svensk tjej till, en jäkla massa tyskar och sen dom där kineserna.



R U going 2 heaven





Jag tänkte allt lite extra på er där hemma under nyårskvällen ändå. Önskar att jag kunde fått uppleva detta med några av er för de är verkligen något jag tycker att man ska försöka se i livet:)

Fler bilder finns på facebook:)

Happy new year!


RSS 2.0