Ruth is back in town

Började denna dagen med att vara supertrött. Har fortfarande svårt att somna om kvällarna. Har varit så ett par veckor nu. Men så ringde de på dörren och där står postmannen med ett paket till mig. Det var från en av mina närmaste kompisar hemma i Sverige. Hade inte förväntat mig paket till min födelsedag (som egentigen är på lördag) nu när jag är så långt borta så jag blev väldigt glad och blev genast lite piggare:)
Sen for jag till gymmet för lite spinning och sen lunchade jag med en ny kompis. Jennifer, en tjej från norra delen av Sverige. Härlig tös som jag hoppas kunna umgås med mer:)

Nu ikväll kom Ruth hem igen också så nu blir de lite mer vanliga rutiner för oss allihopa. Rätt skönt måste jag säga.
Nu är jag galet trött och hoppas på att kunna somna snabbt ikväll:)


endel frimärken på de;)


Innehållet var MASSA godis, beasås och ett fint linne:D tack bästa julia!


Jennifer:)


the no excuses cookbook

Idag har jag gått och köpt mig en kokbok för första gången. Den är skriven av en av tränarna från The biggest loser Australia. Den heter The no excuses cookbook. Får se om jag ändå kan komma på några ursäkter att laga onyttig mat efter de;)
Ne men skämt o sido. Man hör så mycket om vad som är nyttigt och vad som är onyttig men sen är de så mycket där emellan som man ibland kan tro är bra men som egentligen är riktigt dåligt för dig. Så tänkte att de kan ju vara perfekt att skaffa en kokbok med recept som faktiskt bara är bra:)

Jag har dessutom sökt turistvisum för USA nu. Hoppas att de blir godkänt bara, men de ska nog inte vara några problem hoppas jag. Jag är ju inte kriminell vad jag märkt i alla fall;) Nu vill jag bara få juli så jag kan använda de också. Ge mig HAWAII!


The home of Vegemite talking

Jag kom in på en tjejs blogg som är från USA. Hon befinner sig som au pair här i Sydney just nu också och hon hade skrivit upp en ordlista på sin blogg. Skilland mellan americanska och australiensiska. Jag kopierade ordlistan och tänkte visa er. De hon ville komma fram till i inlägget var i alla fall att de inte alltid är lätt att förstå Australienare för att hon har helt andra ord ibland. Och tänk då är hon ändå engelsktalande. För mig är ju numera "australiensiska" den rätta engelskan men för henne är de helt konstigt. Lite komiskt ändå, samma språk men ändå så olika. Hon avslutade inlägget med att hon önskar att hon kommer tillbaka till USA men en aus dialekt i alla fall. Och jag håller med henne, de är den bästa engelska dialekten:)
Första ordet i varje punkt är australiensiska

1.) Thongs = Flip Flops
2.) The Toilet = the bathroom
3.) Tea = (is used for everything!!) snack, dinner, or actual tea.
4.) Swim Coozie = Bathing Suit (jag skulle vilja säga att dom säger nog mer togs i min familj iaf)
5.) Barbie = Barbecue
6.) The Bush = The woods
7.) Rock Melon = Cantaloupe
8.) “A Bag” = Bookbag (the kids HATE when I call their school “bag” a bookbag)
9.) Tomato Sauce = Ketchup
10.) Hotel = a bar (this one has confused me soo much)
11.) Kindie = Kindergarten
12.) A Rashie = Swim Top
13.) Pardon = when we cant understand someone we typically say “huh” or “what” they say pardon
14.) Pissed/smashed = Drunk
15.) Spew = Throw up (had to learn this the hard way)
16.) Rubbish = Trash
17.) Sunnies = Sunglasses
18.) Uni = College
19.) Keen = I still cant figure this one out yet but many people say it.
20.) Chips = French fries
21.) Rubber= an Eraser
22.) Lift = Elevator
23.) Jumper = Jacket
24.) Grade 2 = 2nd Grade
25.) Chemist = Pharmacy
26.) A woozie = a mosquito bite
27.) avro = afternoon
28.) They also say “no worries” alot
De ordet som jag mest reagerade på att man säger här hela tiden (jag själv har börjat göra de också har jag märkt) är cheers - Som betyder skål. Men de sägs istället för thanks. Så tex. när man får tillbaka växel när man handlar mat så blir de ofta att man säger cheers istälelt för tack. Undra vad folk skulle tänka om mig om jag kom hem och sa skål på ica när jag handlar. Haha

Australien kan ju också kallas, The home of Vegemite. Vegemite är något som dom har på mackor och kex. De ser ut som nutella men smakar salt och bara konstigt. Luktar speciellt också. Mycket sällsynt att andra än aussie människorna gillar de.


Just do it

Nya t-shirten och tröjan:)




Adidas såklart;)



.

Dagen har bjudit på spinning och gymmet plus lite shopping. Skulle åka till köpcentret för att köpa en linda till händerna för boxningsträningarna men de blev visst en tjocktröja och en t-shirt också. Visar köpen imorgon:)
Sen blev de gitarr lektion för Findlay och Sean och kvällsmat hemma och Sean och Federica:)

Nu sitter jag här och kollar på The voice. Mitt favorit program eller egentligen de enda programmet jag följer här borta. Riktigt duktiga artister:)


Bild från när vi var i Seal rocks

Golf range

Har precis kommit hem efter att ha slått lite bollar på golf rangen med Terese. De tog längre tid för oss att hitta dit än vad de tog att spela men kul var de i alla fall:) Vi åkte till tre golfbanor innan vi hittade den rätta. (Den som inte var urlyxig och endast för medlemmar). Shit säger jag bara, så jäkla fina golfbanor finns de här, och golfhus:)

Ikväll ska jag se på Eurovison. Även om jag vet hur de slutar så ska jag se de. Är ju ett måste nu när vi vann:D


Terese in action;)

Ha en bra söndag!:)


Grattis Loren, grattis Sverige

Ja de första jag såg när jag gick in på facebook i morses var alla inlägg om Loren och vinsten i Eurovision:) Tycker de är riktigt kul. Man kanske ska försöka satsa på att åka och kolla på de nästa år då?:) Man vet ju aldrig när man får chansen igen, var ju trots allt 12 år sen sist:D

Jag och Federica kollade på sista Lord of the ring filmen igår. Shiiiit va seeeg den är. Den hade varit så mycket bättre om den hade varit hälften så kort. Vi tog oss igenom hela filmen iaf men konstaterade att de va nog sista gången vi såg den. haha.

Nu ska jag till gymmet och röra på dököttet lite. Har varit så slapp större delen av helgen så får träna lite extra idag:)
Träningskläderna är på, dags o kila. Ciaao

snö i Australien

Började dagen med ett samtal med några saknade människor hemma i sverige. Har inte pratat med några av dom förutom på facebook då sen min hejdå fest, och de är för övrigt 5 månader sen idag. Kul o prata med dom, speciellt när dom var rätt runda om fötterna. haha.
Annars har jag varit ganska inaktiv idag. Jag har blivit helt fast i Hart of Dixie så har kollat några avsnitt av de. Plus att jag sov några timmar efter att jag tog hand om Findlay på morgonen när Greg tränade sin surfgrupp.

Nu ska jag i alla fall strax iväg till Federica som äntligen är hemma från Fiji. Kan inte fatta att hon åker hem om ca 5 veckor. Kommer bli lite konstigt. Vi ska i alla fall ha filmkväll tror jag:)

Och vet ni vad, de har kommit snö här i Australien nu. De snöar dock aldrig i Sydney men när Greg berättade detta om snön för mig lät de såhär:
G:Erica, the snow came tonight.
E:Ok, cool, where?
G:Just down the road.
E:Whaaat?
G:Yeah, or it is like 4 hours away.


Ja ni förstår vilken syn Australienare har på avstånd. De är så sjukt stort här så 4 timmar i bil ser dom som att man åker till grannstaden typ. Då sa jag de att jag skulle typ kunna åka till Tyskland på 4 h. haha
Vi pratar i alla fall om att åka på skidsemester så de är därför vi är lite glada att den nu har kommit samtidigt som jag är väldigt glad att vi kommer slippa snö här i Sydney:)


Eurovision song contest

Gårdagskvällen spenderade jag med Emma Sofie och Jared. Vi åt god mat och kollade på Eurovision song contest. Detta går nämligen på tv här också. Fast igår (fredag) gick de avsnittet som ni kunde se i Sverige i onsdags. Men fyy f*n va dåligt. Har de varit så illa förut? Enda bidraget som var lite bra var Ryssland för dom gamla tanterna var i alla fall lite roliga som bakade bröd plus att de var roligt att lyssna på deras engelska. Jag vet ju inte hur andra semifinalen såg ut men var den lika dålig måste ju Sverige vinna annars är de ju helt galet.
Vi hade i alla fall en bra kväll och Sofie hann även med och klippa både mig och Emma. Mycket behövligt:)


Findlay var ju lite sjuk igår så han somnade i soffan i 3 h..

Sen vaknade han upp och såg ut såhär..haha sötonge



sofie och emma


Hur kan frisörer alltid få håret så rakt. Jag borde gå på en platta håret kurs


HAPPY BIRTHDAY DAD

Idag är de ingen vanlig dag för idag är de pappas födelsedag:)
Grattis pappa! Önskar att jag kunde komma hem och gratta dig och att vi kunde ha vårat årliga födelsedagskalas tillsammans. Men de får bli nästa år istället.
Saknar dig!


sjuk liten kille

Idag sätts jag på prov som au pair. Ruth är i norra Australien och Greg nere i Melbourne och vad händer. Jo Findlay vaknar upp o skriker, EEEEERRIIIICCA U HAVE TO COME. jag springer upp och ser honom spy rätt ut på toa golvet.
Usch fy och blä vad äckligt. Jag är en person som egentligen inte klarar av att se sånt utan att göra likadant själv. Men jag fick bita ihop och ta hand om min stackars lille kille.
Så idag är vi båda hemma, sitter i soffan, han kollar på barnprogram och jag på serier på datorn. Dagen kommer nog se ungefär likadan ut fram till kvällen då Greg kommer hem.
Hoppas jag inte också blir sjuk nu, har en del roliga saker inbokade för kvällen och helgen. Jag blir sjuk ganska lätt så jämt när mina småsyskon har blivit sjuka har jag skyndat mig hem till pappa så jag ska hålla mig borta från bakterierna. Men de är inte de lättaste nu..

Hoppas ni får en bättre fredag än vad vi har här i alla fall.
Och jaaa, jag är avis på er där hemma som har riktigt sommarväder nu. Ge mig juli så jag får åka till Cairns och Hawaii tack!;)

shoppingbrallorna på

Jag som har varit så glad över att vi har haft så bra höstväder. Skrev på twitter igår att jag inte sett ett moln på flera veckor men de skulle jag inte sagt. Idag har de varit molnigt hela dagen och nu på eftermiddagen började de regna.

Så jag har spenderat dagen inomhus. Började på gymmet. Efter de såg jag American Idol finalen för den visades live här. Shit va duktiga dom är och vilken show de var. Så mycket stora artister med. Skillnad på den svenka finalen kan man ju säga;)
Efter de åkte jag till ett köpcenter för att köpa sånt där man lindar händerna med innan man tar på sig boxningshandskarna. Jag har haft en förmåga att stuka fingrarna efter varje träningspass typ så nu måste jag göra något åt de tänkte jag. Men gjorde jag de?! nixpix. 
Jag fastnade i klädaffärerna och helt plötsligt var de dags att hämta Findlay igen. Blev två nya byxor och två baslinnen. Mycket behövligt ska ni veta.
Men skulle behöva lite tröjor också. Får nog ta en titt efter de imorgon när jag ska tillbaka dit för att köpa lindan till händerna;)

 


Lunch med Terese

Började dagen med spinning och lite ryggträning. Sen när jag kom hem knackade de på dörren och där stod de en man i kostym och ville värdesätta lägenheten. OOOOPS! Greg hade sagt till mig att dom skulle komma imorgon och vi tyckte att de va perfekt eftersom städarna skulle komma idag. Men denna kostymklädda man hann komma 1 h innan städarna, så ja ni kan ju förstå att de inte såg ut som de borde här. haha. Men jaja, får hoppas dom får ett bra bud ändå:)

Efter de mötte jag upp en ny kompis i alla fall, Terese. Vi kom på att vi bor väldigt nära varandra här så de passar ju perfekt. Trevlig tjej som jag helt klart kommer umgås mer med:)


Köpte lunch och tog med oss till beachen. Ser dock ut som sopor;) haha


bra väder har vi haft också:)


så mycket jag vill

Jag vill göra så mycket, se så mycket och ha så mycket. Och allt detta kostar sååå mycket pengar. baaaah.. Den som säger att man inte bli lyckligare av pengar alltså. Jag skulle bli sjuuuukt glad om jag kunde uppleva allt jag vill här i livet, så de så!


Såhär kan de se ut när man äter mellanmål;)

Puss o kram

word


slå barn i rumpan eller inte?

Jag har idag haft en diskussion med en Australienare om att slå barn i rumpan när dom inte lyssnar.
Jag har funderat mycket över detta sen jag kom hit då de är väldigt vanligt att folk gör de och framförallt är de lagligt. Skulle de hända i Sverige kan ju föräldrarna mer eller mindre bli anmäld för de.
Vad tycker ni? Ska föräldrar få ta till ett slag i rumpan på barn när dom inte lyssnar eller inte?

Blir jag arg på min lille kille här ibland så kan jag säga tex att: Om du inte lyssnar så måste de bli en konsekvens av de så du lär dig. Och då brukar han svara: Will u give me a smack in the bum?

Jag är ju själv uppvuxen med att de är fel. Jag menar föräldrar lär sina barn att inte slå någon osv och då känns de helt fel för mig att dom skulle i sin tur slå sina barn. För då säger man ju en sak men gör motsatsen själv. Hur ska barnet då förstå vad som är rätt?
Men här tycker man att de är okej. Jag vet mycket väl att barn kan vara väldigt irriterande och man kan ibland bli så arg på dom så man inte vet vad man ska ta sig till men ändå, löser de några problem om man då slår till dom? Då har man ju som förälder verkligen förlorat kampen. Jag tycker att om en förälder har en bra uppfostran på sina barn så kan man prata sig igenom saker och ting eller "straffa" på annat sätt. Jag anser i alla fall att: Nej, det är inte rätt att slå barnen för att få dom att göra som man vill!




folk kommer och går

Jag har spenderat kvällen inne i city med Nathalie. En svensk tjej som jag skulle ha träffat redan för fyra månader sen när hon kom till Sydney men de har aldrig blivit av. Och nu åker hon hem om två veckor. Så trist när folk lämnar..

Har tänkt på de mycket idag. Många av mina vänner är ute och reser denna helgen och då känns de nästan som man är lite ny här igen och inte har så mycket kompisar. Och då kom jag att tänka på att om 1,5 månad är alla dom som reser i helgen hemma i Europa igen. Så då blev jag lite deppig och kände att nu måste jag verkligen ta tag i de här med att skaffa fler kompisar. Låter jättelöjligt när man säger så men de är så de är när man umgås med turister och au pairer, folk kommer och går och man måste alltid söka efter nya kontakter. Men de är ju lite charmen med de här också, man träffar ju så mycket nya människor hela tiden:)
Jag blev i alla fall medlem i en sida som heter Sydney au pairs på facebook och skrev ett inlägg och de tog inte lång tid innan jag hade 5 nya meddelanden från folk som ville träffas. Så bara man anstränger sig lite så hittar man kompisar rätt fort:)

Sovdags för mig.
Puss o kram

lyxlya

Jag spenderade min lördagskväll hemma hos Michael. Och han bor förmodligen i de fräschaste huset jag satt min fot i:)


Kanske ser ut som detta rä utomhus. men nejdå. Dom hade placerat en pool mellan köket/vardagsrummet och hallen;)




jag visade hur man gör svenska pannkakor och de va poppis;)


En av favoriterna just nu

Beyoncé – I Was Here

kvinnan i huset

Jag har ju glömt o berätta att jag numera är kvinnan i huset. Ruth åkte iväg med jobbet till norra Australien i onsdags och hon kommer inte hem förens 31 maj. Och de är ju lite som så att Ruth är den som håller ordning på hemmet och sådär. Vi är absolut ingen pedant familj. Ibland tror man att vi har havla Manly beach hemma för att vi drar med oss så mycket sand in och ingen orkar riktigt bry sig. Och vi har saker lite överallt. Men ändå, Ruth är den som lagar mat, tvättar, planerar vad jag ska handla för mat osv. Greg gör verkligen inget sådant. Jag fattar inte hur Ruth står ut. Jag skulle aldrig acceptera att man behövde gör allt sånt jämt. Så nu är de väl meningen att jag ska ta lite mer av hennes sysslor. Men redan andra kvällen så ringde Greg och sa att han tar med Thai mat hem. Undra hur mycket mer slarviga vi kommer vara med kvällsmat nu när hon är borta;)? haha


Internet problem

Vet inte vad som ar fel pa internet ikvall men de fungerar iaf inte som de ska. Och inget bra gar pa tv. Jag far nog ta och satta pa en dvd och sen somna. Har haft huvudvark hela dagen. Har haft svart o somna senaste dagarna sa har blivit lite for lite somn och jag tror de ar darfor huvudvarken har gjort sig hord.

Ha en bra fredag Sverige!


Resplaneringsdax!

Har precis pratat i Skype med Sandra i två timmar vilket iofs känns som 10 min. Men vi börjar prata lite om att resa när jag är klar som Au pair. Men vart fasen ska man resa? Vi har hela världen o välja på. Detta är vår livs resa som man har väntat på att kunna göra i så många år. Men nu när de väl är dags o planera så vet vi inte alls vart vi vill.
Under dom här två timmarna kom i i alla fall fram till att vi ska försöka hålla oss på denna delen av jordklotet. Vi pratade nämligen om en sväng till Mexico eller något sånt men nix. De får bli senare i livet. Som de ser ut nu lutar de åt Nya Zeeland, tillbaka till Australien fast till väst sidan och sen vidare till Phuket eller något sånt land där man bara kan chillla, leva billigt och ha de gött ett tag efter att man har left som en fattig backpacker ett tag:) Vad tycker ni om den idén? Har ni bättre förslag så säg gärna till. Vi är öppna för förslag:)
Nu är bara frågan, hur mycket kommer detta kosta? Känner mig sjukt taggad på de här. Men kanske inte borde hoppas på för mycket innan vi har fått priser och så. Men resa ska vi göra i vilket fall. Får se om vi har råd med allt vi vill bara:)


Så här härligt ser vattnet ut i västra Australien:)

trött tjej

Ja ni, när jag vaknade i morses fick jag som jag misstänkte veta att jag har en hel del muskler som jag inte använt på länge. Hej träningsvärk!
Åkte i alla fall till en Bil Service och sen tog jag en promenad till gymmet därifrån. Gymmande och sen tog jag en promenad hem. Lagade lite mat och såg en stund på en film men somnade rätt snabbt. Gick och la mig i sängen istället och sen när klockan ringde för att jag skulle hämta Findlay kunde jag verkligen inte komma upp. Vet inte vad som är galet. Kanske ett virus påväg. Så när jag väl vaknde till och insåg hur mycket klockan var fick jag springa till hans skola. Är inte så långt precis men de tar iaf 15 - 20 min o gå och jag hade 7 min på mig. Hann iaf i tid och sen tog vi bussen vidare för o hämta upp bilen. Shit va gött de är o ha bil egentligen, underlättar så mycket.
Någon som vill skänka en bil till mig när jag är hemma i sverige igen?;) hehe

xo


beasås. MUMS!

Idag är först dagen sen jag lämnade Sverige som jag äter mat med riktig sås till. Dom äter ju endast tomatsås och bbq här. Jag har vant mig nu men i början tyckte jag att de var urtråkigt. Efter 142 dagar utan riktig sås kan ni bara tänka er hur gott de var med Beasås. mumma! Jag får tacka Sandra ännu en gång för att hon skickade hit det:) Sen åt jag även potatis till. Även om de finns potatis här så har jag bara smakat på de en eller två gånger sen jag kom hit. De är tydligen mer av en vinterrätt här. Och jag är verkligen en potatisälskare:)


yum!


träningsdag

Denna dagen har jag lagt mycket tid på träning. Började morgonen med 45 min spinning och sen 60 min boxning. Och sen på eftermiddagen när Findlay hade sin simlektion (som är i samma byggnad som mitt gym) så passade jag på o springa lite på rullbandet. Han har hållt på med simlektionerna länge nog nu så han känner sig trygg och behöver inte mig på kanten längre. Så då tänkte jag att de är ju perfekt o springa:) Borde bli en vana o göra så varje onsdag nu framöver:)
Min kropp är nu mera halvt död så får se när jag vaknar imorgon bitti om de är någon muskel jag inte har träningsvärk i;)


Detta är mitt gym. Riktigt nice!


kicking

Började dagen med en KIMAX. Och jag kickade till den där pelaren så hårt att den nästan välte. haha. Kom fram folk efter och sa, "your a good kicker" haha. antar att all benstyrka har gett resultat:P
Annars har jag bara gjort lite ärenden och tagit ett varmt bad.
Sensommaren har varit riktigt bra men nu börjar de bli bra kallt alltså. 21 grader idag kanske men burr så kallt de är på morgonen. Tror vädret i sverige börjar komma ikapp oss här borta nu och snart går ni om oss. Kanske dags o komma hem?;) hehe


De va en sånhär pelare som nästan gick i backen;)


Myser till de med lite film innan kvällsmaten

Ttys,

Dance again

Jag brukar kolla på American Idol och förra veckan uppträde en av jury medlemmarna, Jennifer Lopez. Jag diggar vekligen låten. Och sen undrar jag om någon kan ge mig hennes ben? Eller ett träningsprogram så jag kan skaffa dom själv. haha


Spinning med Wendy

Började dagen med Spinning och ett ryggpass. Spinning med en ny instruktör idag, Wendy. Snacka om att den människan kan ge energi. Hennes pass ska jag helt klart fortsätta gå på:)
Åkte till biltvätten och drack lite te medans killarna där tvättade bilen. Perfekt;)
Jag har för övrigt blivit en te drickare. Innan jag åkte hit drack jag bara de om jag hade ont i halsen, men nu tycker jag att de är rätt gott faktiskt:)
Efter bilkvätten hade jag en gitarr lektion med Dan. You and me - Lifehouse och Don´t stop believin - Journey håller jag på o lär mig nu. Bra låtar!

Nu ger jag Findaly lite mellanmål innan hans gitarrlektion.

Lighthouse ( Bild från helgen)
Cheers


Seals rock day 3

Jag fick för mig att jag ville se soluppgången. Så jag ställde klockan på 5.30 och fick med mig hela familjen;) Men de gick inte ritkgit som planerat. Porten så man kunde ta sig ut från campingen var fortfarande stängd vid den tiden så vi hann inte till de bästa stället för den bästa utsikten. Men jag fick några kort i alla fall. Sen hade vi frukost ute med utsikt över havet. Rätt bra start på morgonen ändå. Fast de var bra kallt.






lilleman va med uppe tidigt på morgonen;)


frukost time



vi var allt lite frusna vid frukosten.. hehe


Seal rocks day 2

Bilder från andra dagen. Tycker själv att jag har fått riktigt nice bilder på Ruth med sin nya bräda:)
Detta kan vara en av de bästa formiddagarna jag har varit med om:)




Nice pic of my beautiful host-mum





Seal rocks day 1

Här kommer lite bilder från helgens första dag








Australia


satt vid brasan på kvällarna och grillade marsmealows:)

Internet problem

Befinner mig just nu i staden Foster som ar de narmaste stallet med internet sa darfor passar jag pa o gora en uppdatering:)
Vi har de hur bra som helst. Det ar verkligen sommarvader och omradet ar helt underbart.
Vi fiskar, badar, paddlar, surfar, har BBQ och lagereld, ligger pa beachen och kollar o stjarnhimlen som var sa haftig igarkvall.
Vi har de bra helt enkelt;)
Hor av mig mer nar jag ar tillbaka i Sydney och da far ni ocksa se bilder.

Cheers


powernap vid poolen är de bästa

Började dagen med spinning och lite rygg i gymmet. För första gången någonsin så tyckte jag att spinning var lite roligt. Rätt musik och en bra instruktör kan göra mycket:)
Idag har de varit 29 grader så ni kan ju gissa vart jag hamnade efter gymmet. Vid poolen såklart. Och för tredje dagen i rad så somnade jag som en stock. Finns nog inget som får mig att somna så lätt som när jag ligger på mage på en stolstol med en värmande sol och bra musik i öronen. Plus att kroppen är trött efter gymmet. Sköönt:)

Dags o sova för mig nu. Vi ska iväg på lite semester fredag - söndag. Jag vet dock inte vart. Familjen har berättat men de gick in och ut. Fyra timmar norr ut längst kusten är de i alla fall. Hoppas på att få se mina första vilda delfiner. Håll tummarna åt mig för de tack!


Rumble

Da har aven jag skaffat Rumble. Anvandarnamn: manly
Speeeela mot mug:) hihi


spinning och boxning

Började dagen med ett 45 min sprinning pass och sen en timme boxning. Kan jag säga att jag var trött i kroppen efter?
Gjorde lite nytta och sen gick jag ner till poolen och somnade skönt för en stund. Mycket skönt ska jag ska er;)
Sen blev de den vanliga onsdagssysslan, simlektion för Findlay och sen har jag bara kollat på tv medans han somnaed i soffan. ooops, inte bra men de va gött för mig;)

Måste visa en bild från i lördags. Jag och Federica såg att de stod "Alcohol free zoon". Vem ser att de står där när man är full och de är mörkt ute? Jag har gått på den gatan massa gånger nykter nu i 4,5 månad och aldrig sett de;) haha


Ha en bra onsdag där hemma folket:)
Puss o kram

Kons valpar heter kalv


Hahahaha. jag bryter ihop. Så rolig!

kung på gatan

Har känt mig som en kung på gatan idag igen. Jag ska tydligen ha Mercedes benz bilen varje tisdag nu framöver och även imorgon. kuul hihi. hoppas jag inte gör sönder den bara:)
23 + idag dessutom så somnade ett par timmar nere vid poolen efter gymmet. Hårt liv jag har!

Ps. Sandra: Ruth och Findlay smakade på godiset du skickade igår. Kan säga att dom gillade de. Till och med Finnie som aldrig äter sånt fick i sig några bitar. "se ruth´s text" Ds.




rullar fram

Under en längre tid så har jag funderat över en sak som har drabbat mig och några av mina nära o kära. Au pair livet = viktuppgång. De är ett faktum. Alla mina vänner här som är au pairer, andra som jag känner som varit iväg förut och även jag själv har gått upp i vikt sen jag började som au pair. Känns som jag snart kommer rulla fram men inte blir jag bättre på att äta nyttigt osv för de. Dock tycker jag inte att jag äter sämre än vad jag gjorde i Sverige.
Så de jag har funderat över är. Varför?
Enda anledningen som jag kan hitta vad de gäller mig själv i alla fall är att man har för mycket fritid. De är så mycket tid som man har för sig själv och bara strosa runt och är man då inte sysselsatt hela tiden vad gör man då. Jo tänker på ätbara saker. Så de måste helt enkelt vara så att man har för mycket tid att äta när man har detta yrke. Så när jag kommer hem ska jag beställa ett jobb som tillåter få matraster. Kan någon fixa de åt mig? Ni har till nästa svenska sommar på er. Tack på förhand / Rullande tjej

heaven

Min underbara kompis Sandra har skickat lite gottigheter från Sverige. Jag säger bara, svensk lösgodis är de bästa! YUM! och beasås. Äntligen äta en riktig sås. Börjar tröttna på att bara äta tomatsås och bbq sås.

Thanks!

rätt mycket fest

Snacka om att de blev fest igår. Vi somnade 5.30am och då var vi som mest runda om fötterna kan jag säga.
Grymt bra kväll. Jag spelade trummor på en nattklubb bland annat och Sofie gick och sa till alla som lyssnade att jag va proffesionell tummis och de var de många som gick på. När jag slutade spela sa dom: Spela mer, de va ju skit bra. Coolt att du är proffesionell. Jag: Whaaat? haha. Slog förmodligen inte ett slag rätt men men, kul att dom roades av de i alla fall. haha
Klockan är halv tio på kvällen här och mitt huvud dunkar fortfarande. Men de var de helt klart värt. Bra kväll med bra människor.

Efter att ha sovit typ hela dagen så mötte jag upp Federica, Sofhie, Julian och Christian vid The opera bar. Baren vid Opera huset. Solnedgången var super fin över Sydney harbour och vi hade trevligt. Dock höll jag mig så långt borta från alkoholhaltiga drycker som jag bara kunde.


Jag och Sofie på Hard rock café


Emma och Sofie


Jag fick tag på ett par glasögon tydligen


De var lite dimmigt där på slutet av kvällen;)

Nu kommer jag sova sjukt gött.
Cheers


party night


let´t hit Hard rock café

Idag bestämde jag och Federica oss för att hyra surfbrädor och gå ut och surfa utan lärare. Tjeeenare, de va inte de lättaste men kul var de:)
Nu ska jag snygga till mig och ta min in till Darlig harbour. Ska möta upp Sofie och Emma på Hard rock café. MUMS! Sen ska vi till ett uteställe där de kommer komma lite andra kompisar. Kommer nog bli en bra kväll.
Men steg ett är o hitta något i gaderoben. Kan någon snäll själ skicka ner alla mina kläder?! jag har inget här, går i samma jämt och sliter ut kläderna så de är hål i var o vrannant plagg känns de som.
Längtar till Hawaii för då ska jag shoppa massa kläder och skor. Bra mycket billigare där än här i Australien.

Have a gret Saturday people
Cheers

scary

Nu ska ni får höra om de där läskiga som har hänt.
För några veckor sedan tog sig någon in på Gregs och Ruth´s bankkonton och försökte ta ut pengar. Han fick tag i lite men inte så mycket som han försökte med som tur var. Bara de är ju lite obehagligt. Men igår hände de värsta. Greg jobbar i Melbourne någon dag i veckan och flyger alltså fram och tillbaka. Igår när han skulle hem så var han på flygplatsen tidigt och tänkte fråga om de fanns plats på ett tidigre plan.
Då säger personalen: Men du är ju redan på planet.
Och svarar bara: Nej, jag står ju här.
Då har alltså någon checkat in i hans namn. Flyget hade börjat rulla mot startbanan och de blev panik. De kunde ju vara vem som helst liksom. Självmordsbombare eller någon annan farlig person. Så security och polis och hela köret stoppade planet och fick ut den den "falska mannen". Greg fick inte veta vem han var men nu funderar vi ju på om de kan vara samma kille som tog sig in på hans bankkonto. I så fall är de ju lite läskigt att han har ju mycket uppgifter om honom så han kan identifiera sig som honom.

För o göra inlägget lite roligare får ni se två bilder från denna fredag

gött surfväder hade vi:)


Findlay hade footy

Surflektion

Jag har en laskig sak o beratta for er. Men de gor jag lite senare idag nar jag ar hemma och har datorn o skriva pa:)

Men salange kan ni fa veta att jag har surfar idag. Paddlade ut sa jag kunde aka med dom riktigt stora vagorna in som dom bra surfarna gor, soooo much fun:) men oj vad manga brador som flog i luften och manga som fick dom i huvudet. Aaaotch! Men kul hade vi:)

Later


Min hejdå fest


Min sista kväll i Sverige såg ut sådär. Har inte sett videon sen dess och nu när jag såg den insåg hur jäkla mycket jag saknar mina mates där hemma. Och SHIT vilken dialekt vi har, inte minst jag. haha. Jag hör ju aldrig de längre förutom när jag skypear.

PUSS på er!

illaluktande handskar

Började dagen med KIMAX. Shit vilken träningvärk jag har sen förra passet. Och usch fy och blä vad man luktar äckligt om händerna efter att man har använd boxningshandskar. Speciellt när man lånar någon annans gamla. Jag tvätta bannemej händerna 3 gånger plus att jag duschade innan lukten försvann. Så jag köpte mina egna handskar idag, kommer väl iaf dröja några pass innan dom luktar sådär illa;)
Hann med poolen en stund också:)

Tog med Findaly på en cykeltur nere vid beachen efter skolan. Från att inte kunna balansera alls till att kunna cykla riktigt bra tog bara en vecka för honom. Häftigt vad mycket dom lär sig ändå. Kommer ni ihåg känslan av att kunna cykla första gången eller när man lärde sig o få fart på gungan själv. Man kände sig så fri och duktig;)




Mina nya boxningshandskar och såklart ville lillen va med. Vet nog ingen som gillar
o stå framför en kamera så som han;)

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Ja nu tror ni väl att jag har ramlat över tangentbordet men inte då. Jag har bara skrivit av vad ett namn. Läste en artikel idag och där stod de om olagliga namn på nyfödda. Ett var tydligen de "namnet" som jag har skrivit i min rubrik. Och föräldrarna som ville döpa sitt barn till det var tydligen från Sverige. Tydligen ska namnet uttalas Albin. Hur föräldrarna tänkte med stavningen har jag inte riktigt förstått än. hahaha.
Andra olagliga namn i Sverige är tydligen Metallica, IKEA, Veranda och Q. Men man får tydligen heta Google.
Ja nu vet ni de. Jag tyckte de va en bra rolig artikel i alla fall.

När jag var liten hade jag en period då jag önskade att mina föräldrar hade valt att ge mig mitt andra namn, Mathilda, som tilltalsnamn. Bryr mig inte om de där längre, tycker nästan de är roligare med Erica för de är inte lika vanligt. Men jag kan ju säga att både Erica och Mathilda känns ju bättre än Google i alla fall. haha

Cheers dudes

Host ar inte fyskam anda

Borjade dagen med spinning + lite styrka. Har inte kort spinning pa 1,5 ar, stor mig alltid sa pa att 60+arna ar battre an mig pa de. Haha. Men nu far de nog bli lite oftare anda:)
Sen akte jag till ett kopcenter for att kopa en present men kom bara hem med saker till mig sjalv. Nya underklader och mysbyxor. Antligen har jag hittat den omtalade affaren Cotton on body. Har varit i stort behov av trosor men hittar bara riktiga underkladesaffarer dar ett par trosor kostar typ 200 kr st. Men nu sa, C.O.B ar lite mer som HM fast mindre:) billigt o bra;)

Jag har aldrig gillat hosten nar jag har bott i Sverige, bara massa blast regn och sa ar de kallt. Men nu har vi kommit in pa arets sista host manad har och tempen visade 26-29 grader har i Sydney. Da kanns de helt okej anda. Sa spenderade lite tid vid poolen idag igen:)

Cheers


Mercedes Benz C63 AMG

Jag måste ju berätta att jag har kört runt i en Mercedes Benz C63 AMG idag. Förmodligen den dyraste bil jag kommer köra under min livstid. Greg och Ruth behövde BMW:n så jag fick ta Greg´s bil idag. Inte ens Ruth kör den så jag hade lite press på mig. Hade de blivit en repa på den hade jag förmodligen suttit på ett plan hem till Sverige nu. haha.
Gregs enda tips: Kör inte emot någon kant för fälgarna är väääldigt dyra. Okej.. undra om han har sett hur fälgarna på BMW:n ser ut efter att jag har kört den i några månader nu.. haha.
Jag var i alla fall lagom nöjd när jag åkte runt där. De var inte helt lätt att hålla hastigheten, räckte ju o tocha gasen så flög bilen iväg. Och vet ni att man inte behöver använda någon nyckel för att komma in i bilen. De räcker att jag har nyckeln i fickan och tar i dörrhandtaget så öppnas dörren och sen kan jag köra bilen med nyckeln i fickan. De är rätt coolt eller hur;)?

Det första jag gjorde när jag landade här i Australien var ju att åka i den bilen från flygplatsen och hem. Det är en väldigt speciell doft i den(god doft dock) och varje gång jag sätter mig i den bilen nu så får man flash backs och minnen från första dagen man landade. Häftigt ändå hur våra sinnen kan ge oss känslor från saker som hänt tidigare i livet.


Ja här ser ni ju hur nervös jag var för att köra för nära kanten. haha


Nöjd tjej;)



Cheers

KIMAX

Heej!
Började dagen med KIMAX träning. (boxning mot en stor pelare ni vet). Har inte varit på de passet tidigare men de var riktigt kul så dit kommer jag absolut gå tillbaka:) Jag har ju missat o berätta för er att jag har slutat med min PT. Ruth och Greg förbjöd mig o fortsätta för dom tyckte jag betlade alldels för mycket. Så de första dom frågar mig när dom kom hem igår, Erica, har du gjort slut med din PT än? haha. Yes, vi har gjort slut;) Dessutom har jag så svårt o vara sådär nyttig som jag borde vara så kan lika gärna träna själv nu ett tag när jag vet vilka övningar och så jag bör göra.

Resten av dagen har jag legat vid poolen tills jag hämtade upp lilleman.
Planen var egentligen bio ikväll men de blev inställt. Vi skulle sett The lukcy one, någon som sett den och är den bra i så fall?:)


Findlay på gårdagens gitarr lektion:)


RSS 2.0