känslan av att vara sjukt otränad

Har inte alls varit lika taggad på att träna de senaste men idag pallrade jag mig till gymmet i alla fall. Vad händer då?! Jo Australia´s biggest loser tränare är där. Och visst att jag kände mig otränad innan gymmet men jag hade ju hopp om att känna mig lite bättre efter. Inte då, kändes bara ännu värre. Hur kan vissa människor vara så strikta med kost och träning så dom får sånna där perfekta kroppar?! Jag vill också bli en av dom.. baaah
 
Efter de mötte jag i alla fall upp en ny kompis, Henrietta. En nork tjej som är här i Manly o pluggar. Och jag hade ju föredragit att prata engelska men eftersom hon bor med en svensk och inte har några problem med att förstå svenska så fick de bli svensk/norsk. Och ja, jag fick konsentrar mig för att fatta. Men glad är jag att hon inte är dansk i alla fall. haha
 
Här har vi min konkurent på gymmet, lätt match!
 
Dags o sova.
Ttys,

Playdate

Alla lärare strejkade igår så jag hade Findlay hemma. Det var onsdag och de passade perfekt för Federica har alltid Sean hemma på onsdagar så vi hade en playdate. Spelade bowling, airhockey osv, åt både lunch och kvällsmat ihop. Ja de blev en heldag med lek för både stora och små:)

 
Glass på Ben&Jerry´s efter

LADY GAAAAAGA

 
Gaga frillan
 
 
jag, Federica, Jared och Sofie:)
 
 
läppstiftet på
 
Gaaaaaalet bra konsert. Jag har alltid gillat Gaga men nu avgudar jag henne. Sjukt människa men shit så bra hon är.
Tack för en awesome dag/kväll Fede, Sofie och Jared:)
 

Midsommar,vad är de för påhitt egentligen?

Som svensk är man ofta populär här borta men igår när jag fick förklara för folk vad Midsommar innebär så tyckte många att jag och resten av svenska folket är.. ja jag vet inte vad.
Och när jag och Terese försökte förklara hur vi firar så hörde vi ju själva hur dumt de låter.
"Man klär en Midsommarstång som egentligen föreställer en snopp som ska ge börda till jorden" Sen gör vi en blomkrans till huvudet som vi har när vi dansar runt "snoppen" och då hoppar vi runt som grodor och sjunger."
Hahaha, ja men ni förstår ju. Men vi visade danserna och sjöng för Federica och hon fick sig ett gott skratt i alla fall.

Jag och Terese
Federica fick in movesen på slutet av kvällen också;)

Glad midsommar här i från midvintern

Vad jag kan se på facebook och höra från vänner så befinner sig större delen av de människor jag känner vi Sveriges kuster. Och gör dom inte de så planeras de midsommarfest på annat håll.
Så därför tänkte jag och Terese fira midvinter här borta tillsammans med Federica. Tror de blir en lugn kväll dock med bara några glas och lyssna på livemusiken här nere i Manly.

Glad midsommar på er alla!

Sydney this morning, just sayin´

Har varit en bra dag som startade med denna fina morgon. Kan man annat än o älska Australien!?

syster och bror

Ikväll saknar jag mina bästingar hemma i Sverige lite extra.
Man tänker inte rikigt på hur fort barn växer när man är runt dom hela tiden. Men de kan jag säga att när man inte träffas på ett tag så reagerar man på hur mycket dom växer och utveckalas i allt. Skypear såklart med dom ibland och min "lilla lilla lilla" syster pratar nästan som om hon vore i min ålder ibland. Och dessutom ser de ut som hon snart växer ikapp mig.. Kanske dags o komma hem snart innan dom blir för stora. Borde ju passa på o vara hemma sålänge jag är störst och har mest o säga till om;)
 
Mamma skickade lite bilder till mig häromdagen, bl.a. från lillasysters dansuppvisning. Ni kan ju se vem sötingen brås på;)
Och en bild på familjens minsting:)
 

strippar framför fönsterputsaren

Denna dagen började med lite kaos. Städarna skulle komma kl nio idag för kl halv tolv skulle de komma folk som kollade på lägenheten. Och jag ska säger er att jag älskar när de är folk här som städar runt om en medans man bara kan slappa eller göra precis vad man vill. Man känner sig som värsta lyxliraren, sånna man ser på tv typ.
Men klockan hann bli 10.35 innan dom kom in och då blev jag lite stressad. Dom hann i alla fall klart i tid och de va gött de. Men de hann hända en liten insident under tiden dom var här. Jag kom precis ur duchen, gick till mitt rum och skulle ta på mig kläder, vad händer då.. Jo en av städarna börjar putsa mitt fönster (vilket dom inte brukar göra). Jag blev en aning förvånad och antingen gjorde jag hans dag eller så skrämde jag livet ur honom;) haha

 

Resten av dagen har varit bra, har spenderat den med Terese. Vi lunchade ihop. Har insett att vi ofta käkar onsdagslunchen ihop. De gillas. Sen åkte vi runt lite här omkring och gjorde ärenden.

Simskola för lill killen idag och nu ikväll är Ruth och Greg ute och äter med deras kompisar som ska vara med i Olympiska spelen i London. Så de innebär att jag är lite barnvakt. Men har inget emot de idag för min lille pojk har varit duktigare än vanligt. Han är nästan alltid redig men idag vet jag inte vad som flygit i honom, han gör allt helt perfekt. Han tycker ju att han är stor nu när han blivit 5,5 år så han måste bete sig som en stor kille säger han. Hoppas detta beteendet håller i sig;)

 


Karise Eden, Winner of The voice Australia

Höll öron och ögon öppna för Karise Eden i framtiden. Galet duktig tjej som igår blev Australiens första The voice. Tycker hon är värd de helt klart. Får ni chansen att kolla upp mer om henne så ska ni göra de. Hon har haft en tuff tid i livet men står nu som vinnare här i Australien och jag tror hon kommer ja en ljusare framtid än vad hennes uppväxt har varit. Congrats Karise, u deserve it, säger jag!




städhjälp

Dagen idag har spenderats med Federica, hon hjälpte mig att fixa klart skafferiet som skulle rensas, gött att slippa göra de själv. haha. Och samtidigt gjorde jag svenska pannkakor till henne. Sen åkte vi ner till beachen och satte oss lite i solen.
Nu på eftermiddagen blev de lite lek på lekplatsen med Findlay och nu ikväll ska jag nog bara ta de lugnt.


Bild från Manly corner idag

En jobb dag med jobb

För en gångs skulle har jag haft en fullspäckad dag på jobbet. Hämtat och lämnat på skolan, handlat mat, och lite andra saker till familjen och börjat rensa vårt skafferi. Och de kan jag säga er att de behövs. Hittade varor som gick ut 2006. Nej, denna familjen har inte direkt ordning och reda runt sig hela tiden;) haha.
Och efter de blev de gitarr lektion och sen middag för mig och Findlay hemma hos Federicas familj.

Inget fel med vinter när de ser ut såhär;)


Time for bed

beautiful manly

Dagar som denna kan nog Manly vara de bästa stället på jorden:)




the sun is back

Har varit lite dålig uppdatering de sista. Blogg.se har gjort lite förändringar och jag har haft svårt att logga in plus dåligt internet. Men nu är jag tillbaka. Och jag har haft en riktigt bra helg. Renoveringsfest i mina hostföräldrarns hus igår så de var riktigt kul att träffa många av deras vänner och sen blev de en utekväll med Federica och Therese. Och nu är äntligen regnet borta som har varit här större delen av veckan. Så idag köpte jag och Fede lunch och gick ner till beachen och åt. Shortsen på igen. Härligt!

Nu sitter jag är och kollar på The voice finalen. Och sen kommer jag nog somna för är super trött:)


skolfoto

Idag har jag spenderat dagen med lite gitarrspel och sen blev de lunch lagning och fika med Therese:) Kyckling, ris och beasås. Ni kan inte ana hur mycket man uppskattar goa såser här borta. YUM!

Idag kom Findlays skolfoton. Sötnöt!


regnigaste dagen på 5 år

Jo men visst, idag har de varit den regnigaste dagen på 5 år här. och jag fick för mig att gå ut och gå. Blöt tjej, hej!
Annars har jag inte gjort mycket idag. De är en typisk, vara inne och kolla film dag så de har jag gjort. De är nämligen en ledig dag för alla här i Australien idag så de har varit gött:)

Bild från när jag och pappa åkt och kollade på alla beacher här i Sydney

1 år sedan

Idag är de exakt ett år sedan jag tog studenten, den absolut bästa dagen i mitt liv. Kan säga att jag har varit galet avis på alla som tagit studenten i år. Är glad att jag inte har varit hemma och behövt se de i verkligheten, så avis är jag. haha.


Såhär galen och glad var jag hela dagen på studenten. Gaaaaah, i want to do it again;)

Bye bye dad

Det finns en nackdel med att få besök här borta. För när man är här borta och inte har besök så "stänger man ute" världen där hemma i Sverige lite. Man försöker att ta vara på tiden här och inte tänka för mycket på hur mycket man egentligen saknar alla där hemma. Men när man får besök och de är dags för dom att åka igen så kan man inte unvika att sakna allt och alla där hemma lite. 
De kommer nog bli några jobbiga dagar nu framöver men jag hoppas jag kommer över de snabbt:)

Tack för en galet bra vecka pappa, kommer sakna att ha dig här ska du veta! 
 


whale watching

Denna dagen har vi spenderat ute till havs. Inte ett moln, soligt och skönt och vi såg både valar och delfiner:)
Sen har vi tagit en promenad genom Darling harbour och China town.


Valar

surfing

Ett måste när man är i detta land är ju att testa surfning så de fick jag med mig pappsen på igår:) De såg ut ungefär såhär:


pappa kämpar för att komma upp på vågen


jag tar fart upp


jag igen


och även de här är jag


Jellyfish

Kvällen har nu spenderats på restaurangen Jellyfish här i Manly. God mat, bra sällskap och helt enkelt en riktigt bra kväll. Vi avslutade med att åka till North head som är nedre delen av Manly. Där har man utsikt över hela city och de kan jag säga er att de var en riktigt nice view man fick därifrån:)

Jag har ju glömt att visa dagen hopp bilder;) höhö.
För er som inte följt min blogg tidigare så har de där med "hopp bilder" blivit lite av en grej nu sen pappa kom hit. 



Pappa fick nog till sitt bästa hoppkort idag;)


Lite suddig bild men här är hela gänget på plats i alla fall.

Då säger jag godnatt här ifrån Oz

Zoo och beach pics

Idag har jag och pappa varit på Zoo:t, köpt nya solglasögon till mig. Quicksilver blev de. Mycket nöjd tjej är jag:)
Nu på eftermiddagen har vi varit nere vid beachen och tagit lite kort med Findlay och nu sitter vi här och spelar Wii och ska ut och äta middag tillsammans med hela host familjen senare ikväll:)


Pappa kände sig som hemma bland aporna;)


den koalan har kört upp pinnen i rumpan;)


chillade lite med kängurusarna;)


Jag och Findlay


Pappa och Findlay




Erica the super woman;)



Ttys,


Operahuset och Hard rock café

Dagen idag har vi spenderat genom att åka och se Operahuset i dags ljus. Vi har även lunchat med Susan, pappas gamla barndomskompis. Hon har bott här i säkert 25 år så de är inte så ofta dom träffas. Tror de va 10 år sen jag såg henne senast och pappa har träffat henne någon enstaka gång efter när hon har varit på Sverige besök. Lunchen tog vi på Hard rock café:)


Tjejen i bakgrunden tycker nog att pappa är lagom onormal;)






pappa har fastnat för de där med "hopp-bilder";)


Så här såg de ut på Bronte beach här i Sydney i morses.
Då förstår ni att de har blåst en del;)

Take care


Palm beach to Bondi Beach

Denna dagen har gått åt till en road trip. Vi åkte upp till Sydneys sista beach uppe i norr som är ungefär 45 min norr om Manly och sen hela vägen ner till Bondi som ligger söder om city så alltså ca 45 min söder om Manly. Palm beach är i alla fall den beachen som ligger i en av de absolut rikaste områdena i Sydney så den beachen är riktigt fin. Jag var där en gång i februari med Sandra och Federica men då var de bra mycket varmare. Fast pappa tyckte att vädret var skönt och de är ju huvudsaken:)
Bondi beach är nog en plats som dom flesta av er tänker på när ni tänker på Sydney. Den beachen är den mest turistfyllda beachen men ska jag vara ärlig så har jag aldrig varit där under dag tid sen jag kom hit. Bor man i norra delen brukar man hålla sig till beacherna här uppe. Men idag tänkte jag att de kan passa att åka dit och också ge pappa möjligheten att se denna kända plats.
Bra dag men nu knackade stormen som dom har varnat för på dörren. Regnar och blåser som bara den och imorgon ska vågorna vara 17 meter höga så de kan nog bli ganska häftigt att åka ner till stranden och kolla på dom.

Får se vad kvällen kommer att erbjuda mer, kanske en bio eller bowling. Inte lätt att befinna sig utomhus nu i alla fall;)


Palm Beach


En utsiktsplats påvägen tillbaka från Palm beach


Bondi


pappa fattade inte varför alla tjejer stod och hoppade framför kameran när dom tog kort så han skämtade om att han skulle göra likadant och som tur var hann jag ta ett kort;)
Tur att han inte ser enbent ut;) haha

XO.

Vivid

Sen pappa kom hit har vi hunnit med en hel del. De har varit Mat och vin festival här i Manly i helgen så vi gick ner och kikade lite på de, vi har varit inne i city på kvällen och kollat på Vivid (en ljusshow över operahuset och sånt), tog med pappa till pannkaksrestaurangen som är så känd här, tog en promenad genom city. Vi har också gått runt lite vid stranden, och kikat runt i Manly, varit och kollat i ett köpcenter och lite annat smått och gott. Vi har de bra här borta i alla fall:)


High five The Opera house!






pappa testar pannkakorna


vi hittade en liiiiten Nutella burk. 500 kr kostar den. (vi köpte den inte) haha.





Take care!

Min 20 års dag

Då var de dags att berätta om min 20 års dag.
Planen var såhär: Jag skulle bli väckt av min host-familj på morgonen och då skulle dom ge mig en film som pappa har gjort till mig med massa vänner och familjemedlemmar. I slutet av filmen sitter pappa och pratar och säger att jag ska gå ut i vardagsrummet och där ska min present tydligen vara. Och då skulle han sitta där.
Såhär blev de: Jag trodde att vi skulle ha visning på lägenheten på förmiddagen för de hade familjen lurat i mig. För dom ville att de skulle vara städat och fint innan pappa kom hit så dom sa de så de fanns en anledning att städa lite extra vilket vi aldrig gör annars. Och eftersom jag och Federica hade en minst sagt rejäl utgång natten till min födelsedag så kände jag inte för att gå upp extra tidigt för o lämna lägenheten när de va visning på den. Så jag kom aldrig hem på natten. Så pappa kom alltså hit och jag var inte här. haha. ooopsi. Så han ringde upp mig och sa. "Grattis osv. Kan du gå in på Facebook och kolla på Ruth´s sida." Okej säger jag och vad ser jag då. Jo då har Ruth lagt upp en bild på pappa när han står på vår balkong här i Sydney. Kan ju säga att jag har aldrig vaknat till liv så snabbt kl 7 på morgonen efter en galen utekväll och bara 3 h sömn. Adrenalinet bara pumpades runt i kroppen och jag var i chock i flera timmar efter. Kom tillbaka hem så fort jag kunde och kramade pappa som bara den och sen fick jag se den fina filmen. Tack till alla er som ställde upp och var med:) Kan säga att jag satt och skratta och blev tårögd om vart annat. Man försöker att inte tänka på att man saknar alla där hemma när man är här men när jag såg den filmen gick de inte att undgå. Tack också till er som skickade med presenter till mig:)

Resten av dagen så tog jag och pappa en promenad runt i området här och sen firade vi mig på eftermiddagen och kvällen tillsammans med Federica och hennes familj. BBQ, tårta och skumpa fick de bli och sen avslutade jag och pappa med att gå på Men in black 3 på bio:) Jag hade inte kunnat ha en bättre födelsedag här borta. Hela dagen var kanon plus att utgången dagen innan var så jäkla kul också. Liveband sjöng Happy birthday för mig och jag fick shottar och en champangflaska av bartenderna som en födelsedagspresent. Ja de va en galen men sååå rolig kväll:)

Tack pappa för den bästa födelsedagspresenten jag kunde tänka mig, att du kom hit på min dag!


jag och pappa


Happy birthday to me

Ja har nog haft den mest speciella födelsedagen i mitt liv. Jag kommer berätta mer imorgon för nu kommer jag snart somna här framför datorn. Men min pappa dök upp i mitt hem här i Australien i morses utan att jag hade någon aning om de. Sååå sjuuukt! Jag fattade ingenting på flera timmar. Har inte setts på 5 månader så har nog aldrig varit så glad över att se honom:)
Dock får de mig att sakna mamma och syskonen där hemma lite extra.

Nu ska närmsta veckan spenderas med min pappa och de ska bli så galet kul att visa honom mitt liv här borta:)
Berättar mer om min födelsedag imorgon som sagt. Men kan väl säga så mycket som att den var helt awesome:)

Btw, min pappa är bäst!


cheers!

last day as a teenager

Sist dagen som tonåring nu. Hur känns de då? Jo men de känns bra. Jag kan väl erkänna att jag börjar bli stressad inför allt man ska göra i livet, framförallt att kunna bestämma vad jag vill studera plus att studera klart innan pensionen. Men 20 känns som en bra ålder ändå och jag tror jag kommer enjoy mitt år som 20 åring på bästa sätt här borta:)
Jag ska fira in min födelsedag på krogen tillsammans med Federica här i Manly ikväll. Hoppas på en kanon utgång och sen får vi se vad jag gör under självaste födelsedagen imorgon:)






20 here i come;)

CHEEERS!

RSS 2.0