unna sig?!

Gormorgon Sverige!
Jag sitter här och ska strax äta kvällsmat. Har haft en riktig chill dag idag. Kollat lite film o serier när finnie var i skolan. Sen var jag med honom på hans simlektion. Så har min dag sett ut typ. Jag tror dock att jag borde aktivera mig mer nu när man känner lite hemlängtan. Så imorgon ska jag hitta på lite annat.

Jag måste säga att jag tycker "unna sig" låter lite roligt. När sandra har varit här så har vi "unnat oss" onyttigheter hela tiden. Man ser ofta på facebook eller hr folk säga att dom unnar sig saker hit o dit. Så vi har skämtat lite om de, vi har hittat anledningar att äta onyttiga saker och om du bara vill skulle du kunna äta onyttigt jämt. Man kan ju komma på att man ska unna sig saker för vad som helst nästan och gör man inte de, ne då ska man tröst äta istället. lite komiskt alltså. haha. Så ja, efter att ha "unnat" mig massa sötsaker dom senaste veckorna så har jag nu tänkt att försöka ändra på de. Dags att börja hårdträna igen, och försöka äta så nyttigt som möjligt. Glass kommer jag dock aldrig sluta äta här tror jag!;) glass och fruktsallad har blivit min nya drog;)

Så till mina örmodligen trognaste läsare, farmor och farfar. Håll utsik i brevlådan. Och berätta så fort ni har fått något. Jag har nämligen skickat kort till några av er där hemma via nätet idag. Jättesmidigt, de kostar 15 kr och ska tydligen bara ta en tag tills personen får kortet. Annars tar de ju ca 1 vecka om man skickar något här ifrån. Dessutom blir ju bilden mer personlig när man har tagit den själv:)




Take care

pics from bm

Då var de dags för lite bilder från blue mountains:)
synd att de var så mycket moln uppe i bergen, hade varit lite coolare om man kunde se mer, de är då de ser ut som berget är blått.


the three sisters. Ska tydligen vara mycket speciellt men vi började skratta när vi såg de. Fanns så mycket annat som var mycket finare/häftigare:)




me and sandra


federica sandra och jag

bye bye buddy

Hej på er där hemma!
Nu är sandra påväg hem till Svealand och jag saknar henne redan... Jag bävade lite för att de skulle bli såhär när hon åkte. Jag tog ju ändå en liten risk när vi bestämde att hon skulle komma. Kan ju vara svårt att få besök hemifrån så "tidigt" under vistelsen här. Jag har ju inte haft hemlängtan alls förut, har nästan tyckt att de har varit konstigt att jag inte har längtat hem mer men nu när hon åkte så drog de liksom upp känslorna man fick när man lämnade familj och vänner där hemma...
Men jag hoppas att de snabbt går över:)

Dessutom har jag fått super söta kort från mina bästingar där hemma som jag saknar allra mest, lillasyster och lillebror.

Kom hem snart har elin skrivit på kortet till höger. sötonge!


jag och sandra innan hon skulle åka precis. harbour bridge

PUSS o KRAM

Blue mountains

Hejhej!
Tillbaka från en heldag uppe i dom blå bergen. Har varit en bra och lång dag men riktigt roligt har vi haft. Åkte upp med två av mina favorit töser, sandra och federica:) vi avslutade kvällen med film o kinamat. bilder från idag kommer inom de närmsta:)



byee

pool häng

Hela dagen har vi hängt nere vid poolen, bra skönt väder. Spenderade nog nästan mer tid i poolen än i solstolarna pga att de var så varmt:) De kändes ännu varmare eftersom huvudet hade känningar från gårdagskvällen som vi spenderade först på en bar/restaurang nere vid hamnen och sen några andra baren:)
imorgon drar vi upp till blue mountains. känns som hela helgen blir bra:)







 take care


I have found the paradise

Min dag har varit helt otroligt bra. Jag sandra och federica bestämde oss för att åka på en roadtrip. Vädret var helt perfekt hela dagen så de passade perfekt för en tur. Vi skulle nämligen se Northen beaches. Vi åkte längst norr ut först vilket kanske var en dum idé för sen kändes inte dom andra stränderna så speciella längre.. haha. Palm beach som ligger längst norr ut är den finaste stranden i hela sydney, där bor kändiskar och alla äckligt rika människor. Så jaa, I have found the paradise, Palm beach!

Bilderna gör sig inte rättvisa, de va sååååå mkt finare i verkligheten:)
Awesome day!
Cheers


Jag och Federica, snyggt hopp jag gör;)
palm beach


hahaha. snyggaste kortet under dagen.
palm beach
-


palm beach


sandra o federica


semlor

Hej!
Igår kväll åkte jag och sandra in för att möta upp sofie och så gick vi till Café svensson. Svenska flaggor uppsatta, bara massa människor som pratade svenska och semlor på de, kändes nästan som hemma;) Känns faktiskt inte konstigt när man hör folk sitta och prata svenska runt en eftersom man bara hör engelska hela tiden eller möjligtvis kinesiska efter som halva befolkningen verkar vara från kina.

Nu är de dags att åka upp längst sydneys norra beacher, dom har ju 21 stränder till norr om manly där jag bor. De blir jag, sandra och federica som tar en roadtrip.
Sleep well sweden!


jag och sandris :)

Cheers

20 feb

Hej där! Chillidill dag idag, gjorde iordning finnie för skolan, gjorde några ärenden och var klar 10.30. Sen skulle vi ta en liten nap och jag somnade i ett par timmar. Sen var de dags att hämta honom igen och vidare till gitarr lektion tillsammans med sean och federica. Och ikväll har vi ätit middag med dom och nu kom vi precis hem igen.

Tänkte visa lite bilder från helgen:)




Ben & jerry´s affären är mums!


party time, påvägen till krogen får de bli flippflopp och sen kan man snygga till sig;)


federica sandra och två av surfarna. junior vm mästare till höger. rätt nice:)

byee


Harbour bridge climb

Hej där!
Om ni undrar varför mina uppdateringar här kan vara lite sega så är de för att jag och sandra har fullt upp, hittar på massa kul hela tiden plus att internetet är kasst. Men nu så.

Igår gick vi upp för Harbour bridge. Jag var galet höjdrädd som vanligt. Sandra skrattade lite åt mig när stapplade fram där och såg lagom stel ut när jag gick. Men shit va nice de var:) Snygga dräkter fick man ha på dig också:)
Sen på kvällen blev de utgång och idag har vi legat på stranden hela dagen med federica och nu ikväll var vi på en bar och åt gott tillsammans med några av surfarna från Australia open. Rätt coolt att dom har surftvälingar som jobb ändå, hade gärna haft de också;)

Time to sleep. Have a good day Sweden
Cheers


opera huset


uppe på toppen, 134 meter upp:)


city

Taranga Zoo

Tjooohej!
Idag har vi spenderat dagen på Taranga Zoo. Så nu har vi äntligen fått se kängurus och koalabjörnar och massa andra speciella djur. Vi har också på en säl show:) Dock var de närmare 30 grader, så trodde vi skulle smälta. Fast nee, jag älskar att vädret har blivit så bra här igen:)
Nu är vi som två döda fiskar så blir faktiskt en hemma kväll ikväll för att vila upp oss inför imorgon, då ska vi bestiga Harbour bridge:) Gaaaah, min höjdskräck kommer sättas på prov vill jag lova:)


Findlay och koalor i bakgrunden




tummen upp för zoo:t och nice utsikt över havet och city i bakgrunden


sandra fokuserade mest på vad som fanns mellan benen på kängurun men jag vill
mest att ni skulle få se vilka jäkla muskler dom har i armarna;) Inte konstigt att dom kan,
boxa, sparka ihjäl människor.

byee


pool häng

Heej!
Här är vädret bättre än på länge, har inte sett ett moln dom senaste dagarna och de har varit bra varmt så vi har bara hängt vid poolen och beachen. Igår kväll tog vi färgan in och mötte upp lite kompisar för att äta pannkakor i the rocks. Yum! Vi har de bra gött helt enkelt.
Imorgon ska finnie vara hemma så då är planen att besöka Tarango Zoo och jag hoppas på att få se min första känguru, de är på tiden:) Tror jag och sandra ser fram emot de mer än Findlay:P

Findlay - Erica, u and Sandra should go out for dinner tonight and make some boys and take them home. Bc u need boyfriends.
Nu undrar jag lite hur han tänker?;)


Rätt fint att åka färga och se solnedgången:)


Sofie, Sandra, Sofhie o Jared:)


Inte så snygg tjej men oj så YUM!
Cheers

HAWAII

VET NI VAAAA? JAG SKA TILL HAWAII!
Min host-familj har under några veckor frågat om jag vill stanna längre än ett halv år som har varit tanken från början och jag har väl känt att jag nog kommer stanna. Jag trivs bra hos dom och tiden bara rinner iväg, två månader har snart gått och man vill ju inte komma hem och ångra att man inte utnyttjade sitt visum.
Och de är så att familjen åker till Hawaii i juli varje år och nu ikväll berättade dom att dom beställt flyg till mig också så jag kommer alltså stanna här ett tag till:D

Hawaii och Australien har varit dom två länderna som jag alltid har känt att jag har velat åka till men de känns inte som de kommer hända för att de är så långt bort, men nu kommer jag få uppleva båda mina drömresemål. JAG ÄR GALET GLAD!:)


HAWAII

PUSS

alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag på er där hemma!

Jag och sandra har firat dagen med att ha vår första surflektion, it was AWESOME! de va inte sista gången jag gjorde de kan jag säga:) Synd bara att de slutade med att en kille surfade in i sandras ansikte...;)
Ikväll hade vi picknick med havet som utsikt. Jo men vi har de väl rätt gött kan man säga.

Annars har dom senaste dagarna bestått av solning, kollat på Australia Open surf, under hela veckan är de nämligen en stor surftävling här i manly, världens bästa surfare är på plats o tävlar. Mycket o kolla på vill jag lova;) och så har de blivit en del fest också:)

Bilderna från surfningen går inte att ladda upp nu men dom kommer på facebook framöver:)


Sandra och jag och utsikten från lägenheten

Cheers

dagen S

Då var dagen kommen. Om några timmar ska jag åka mot flygplatsen för att hämta sandra:D hihihi.
Kan inte riktigt förstå de.. känns som något är på gång idag men kan inte riktigt fatta att hon snart är här:)

Idag är de fredag och innebär att findlay är hemme med mig, så nu ska vi snart till lekplatsen, kanske blir ett dopp i poolen också:)


Gav honom gatkritor och de var en succé:)

Later!

one day until sandra is here:)

Blir en snabb uppdatering har. Dom senaste dagarna har mest bestatt av jobb, nagon filmkvall med ett gang tyskar, och traning.
Nu har jag precis dumpat av finnie pa skolan och ska dammsuga lite snabbt, snart kommer en familj och ska kolla pa lagenheten. Hall tummarna for att jag inte laser mig ute nar jag ska visa garaget idag:) hehe.
Sen blir de traning innan jag hamtar findlay igen.
Och vet ni vaaa, IMORGON KOMMER SANDRA! yiiiihaaaaaa. I'm so happy. Min bastaste kompis kommer fran andra sidan jordklotet for att halsa pa mig, hur nice ar inte de da?:)
Puss o kram

mormors köttbullar

Hej!
Idag har jag bara legat på beachen hela dagen med tjejerna från falköping. Har varit hur noga som helst med solskyddsfaktor förut så har väl inte varit super brun, men idag så minskade jag lite på de och de känns nu, aaaaj. Inte så kul när man missar att smörja in vissa delar av kroppen heller. Hade varit bra gött o äga en after sun nu.
Aja, kul med lite mer färg iaf, och de har varit en riktigt bra helg:)

Mormor o morfar har inte någon dator men idag när jag skypeade med mamma så fick jag en överraskning, m o m var där så fick prata med dom för första gången sen jag kom hit. Riktigt kul. En av sakerna jag saknar mest hemma är faktiskt att komma hem till dom o äta mormors köttbullar o bara ta de lugnt:) Men nu har jag receptet så hoppas på att göra lika goda, så jag kan visa australienarna vad riktiga köttbullar är!

Nu ligger jag i sängen och kollar på Pip-Larsson. Min favorit serie när jag va liten och de är bannemej minst lika bra nu;)


så kan de gå när inte solskyddsfakorn är på.. haha

Take care


Falköpings lunch i Sydney

Som på beställning kom solen tillbaka idag. Varmt o skönt och jag tog mig in till city för att möta upp fyra tjejer från Falköping. Cornelia, Malin, Jennie och Rebecca. Känns alltid lite konstigt när man möter folk hemmifrån här. Vi åt lunch ihop o sen satt vi bara nere i hamnen vid opera huset och göttade oss i solen hela dagen. Gött o bara ta en chill dag, har varit rätt bakis idag. Några drinkar igår kväll blev snabbt lite mer än så och de blev en riktigt rolig kväll, dock va de inte lika roligt när jag inte hittade huvudvärkstabletterna i morses.

Aja, bra dag avslutas nu med en film o lite bär o glass i sängen. Ska vara bra väder imorgon också så då ska jag upp o hoppa i tid o ta vara på solenergin:)


Laura, Michael, Sofie, Fabio, Daniela o Federica



malin rebecca neli o jennie


jennie va lagom glad över att ha tatt på opera huset;)

Cheers

Kom igen, ge mig lite sooool

Ne nu är jag så jäkla trött på allt regn. Senaste veckan har jag nästan trott att jag spenderat i Sverige. Men de ser ut som helgen kommer bjuda på bättre vänder, hålla tummarna så hårt jag kan!
Man märker verkligen hur påverkad man blir av vädret, dåligt väder = seg erica. Findlay vaknade en timme innan jag hade planerat att han skulle vakna, så efter frukost sa jag till honom att jag skulle ta en nap, och då kom han in i mitt rum o kröp upp i min säng och båda somnade om som stockar, vaknade 11.30. Inget fel med de om ni frågar mig;)
Sen har vi lekt lite på lekplatsen, målat, sett någon film osv. Inget speciellt med anda ord.

Men ikväll ska jag möta upp några kompisar för o ta några drinkar, några som jag träffat förut o någon ny sådär. kan bli kul:)


I taxin från flyget till hotellet i Melbourne

Hoppas ni får en bra fredag där hemma, har hört att de är bra kallt idag. Frys inte för mkt;)
Ciaaaoo

utelåst i bara sockar, inte sååå kul

Jag har inte haft flyt idag precis. Efter att jag lämnade Finnie på skolan skulle jag göra lite ärenden, ena affären va inte öppen, vet inte vrf för på dörren stod uppetiderna och de borde vara öppet, åkte vidare till nästa butik för att köpa en viss olja till Gregs bil, då hade inte dom den, o de va ju inte bara att ta vilken olja som helst tydligen, hans bilar är ju ganska högprioriterade o fina:P
Åkte hem och käkade lite mat, såg 90210, läste lite medans jag väntade på agenten som skulle kolla på lägenheten. Vad händer då, joo jag ska visa honom garaget och går för de första ner utan skor men också utan mobil och NYCKLARNA! Dörrarna i denna byggnaden låser sig av sig självt. Där står jag i sockar, de spöregnar ute, jag kan inte greg o ruths nr i huvudet och vet inget om någon vaktmästare här. Så jag fick ta hjälp av agenten, han ringde och fixade ett företag som fick hjälpa mig, dock kostade de ca 500 spänn, inte så rolig utgift. Plus att jag missade min träning och dessutom har jag haft huvudvärk idag.. Så nu har jag klagat klart;)

Köpte en gitarr till lille-man efter skolan. En röd skulle han ha. Rätt cool ändå. Annars har vi mest tagit de lugnt ikväll, är riktgit film väder. Så nu funderar jag på att sätta på en film eller läsa lite.

Cheers


NYE´s firework, just 8 million dollar



Fick nyss reda på att de stora fyverkeriet i Sydney kostar 8 miljoner dollar, alltså ungefär 56 miljoner kr. INSANE! plus att dom har massa andra fyverkerier runt om i sydney som typ här i Manly och alla andra delar runt om city.
Men shiit va nice de va, kan inte sluta le när jag ser videon!

Findlay is talking Swedish

 

Försöker lära honom lite ord. Och han är riktigt bra. Behövde bara säga orden en gång och så kom han ihåg;)

mama power

Dagen började inte så bra. Min lille kille var inte alls glad när jag skulle lämna honom på skolan. Han börjde gråta, klängde sig fast runt min hals och sa att han skulle sakna mig. Och nu förstår jag vad alla mammor pratar om när dom säger att de är jobbigt att lämna ifrån sina barn ibörjan när dom är så ledsna. haha. känner mig som värsta morsan. Och är någon taskig mot honom går jag i försvar direkt. Ruth (min host-mamma) säger till mig, U got mama power. I like that! haha.

Annars har vädret varit kasst idag också, vädret som är nu är tydligen som de borde vara under vintertid här. Jag gick iofs i linne idag så känns helt okej ändå;) men de regnade som tusan. Så de enda vettiga jag har gjort är att vara på gymmet. Sen åkte jag hem o åt lunch och så kom städarna hit och städade hela lägenheten. Jag låg i min säng och läste Twilight och somnade som en stock medans dom dammsög och grejade i varenda rum, till och med mitt rum och jag bara låg där. göttmos!;)
Nu ikväll har bara jag Findlay o ruth varit hemma, greg är i melbourne och jobbar som han brukar vara någon gång i veckan. Så har kollat American Idol och nu Nothing Hill. Får passa på när inte Greg är hemma för då verkar de bara gå bilprogram på tv:n;P
Snart dags för sängen:)



Take care


RSS 2.0