Surfing

Surfningen idag var superkul:) Kommer nu upp på brädan utan en tränare som säger till när man ska börja paddla, ställa sig upp osv. Vågorna var mycket bättre än sist också. Lätt roligaste surfträningen jag varit på:) Var där med Sofhie och Federica. Och efter träningen så bjöd en av surftränarna med oss på en fest. Tror de var en fördelsedags fest. Får se vad kvällen har att erbjuda, men de kan nog bli roligt:)

Bilder från dags surfning får ni se imorgon, men de kommer en från måndagens träning sålänge:)

Federica jag och Nik

Ha en bra fredag
Puss o kram

mormors köttbullar

Nu ikväll har jag samlat ihop lite vuxenpoäng. Har gjort köttbullar för första gången i mitt liv. Kanske lite sent i livet men va tusan. Goda blev dom i alla fall. Mormor har skickat sitt recept för hon gör dom godaste köttbullarna i världen. Blev kanske inte riktigt lika bra men helt klart godkända. Familjen här gillade dom i alla fall;)

Har också skypeat med mina två Annisar där hemma ikväll. Ena Anna:n har jag ju pratat endel med men den andra har jag inte snackat med sen min avskedsfest. Alldeles för längesen. Saknar alla mina kompisar där hemma i Svealand ska ni veta!



Nu ska jag se på Breakin dawn part 1. Har sett den förut, men man kan väl aldrig se Twilight filmerna för mycket:)?

byebye


best chocolate I have ever had

Måste bara berätta något kul. Jag sa till min PT en gång att jag älskar choklad och de hela slutade i alla fall med att jag sa att svensk choklad är den bästa som finnes. Och då säger han. De måste jag få smaka någon gång. Han liksom?! han borde föregå med gott exempel;) haha. I alla fall. Jag köpte med min en chokladkaka från Café Svensson igår och gav till honom.
De dröjde inte länge innan jag fick ett sms: Säger bara en sak. Marabou!


Lunch time

Gymmet avklarat för idag. De är så jäkla gött att jag har ett sånt jobb som gör att jag har ledig tid på dagarna. För de är mycket lättare att ta sig till gymmet under dag tid an va än på kvällarna känner jag:)
Vädret är super fint idag och jag ska strax möta upp två svenska tjejer, en ny tjej och en jag träffade en gång i januari. Vi ska ta en lunch och kanske hänga lite på stranden innan jag ska hämta lille-man ingen:)

 Måste berätta att man känner sig så löjlig när man kommer till Café Svensson för man reagerar verkligen på språket när man kommer in där. Låter nästan töntigt men man får liksom verkligen "koppla om" hjärnan på svenska. Hemma skulle man ju kunna höra vad dom pratade om på nästa bord utan att anstränga sig men nu får man verkligen anstränga sig för att vet vad dom pratar om. Kanske inget man bör göra dock. haha. Men ni förstår vad jag menar med att "koppla om".

Såhär nöjd var i alla fall Sofhie över att få käka en våffla:)


Take care


Våffeldagen lite i efterhand

Tjooosan!
Idag har jag varit på gymmet och träffat Adam (min PT). Han körde skiten ur mig skulle man kanske kunna säga. Jag behöver verkligen någon som står och tjötar på mig annars blir de lätt att man slappar till. Kanske är därför jag alltid har ägnat mig åt lagsporter?;)
Sen satte jag mig och åkte i en halv timme i bil för att komma till en kamera affär för att fixa mina kameror som båda är sönder. Lagom störande. Men när jag kommer dit visar de sig att butiken har flyttat till en annan stadsdel här i Sydney. Ännu mer störande.
Så jag åkte och handlade lite innan jag hämtade Findlay istället. Nu har vi varit på hans simlektion och kom precis hem.
Snart dags att göra kvällsmat och sen ska jag in till stan och möta upp Sofhie. För vet ni vad, jag ska synda.
Jag har inte ätit någon onyttigt som godis o kakor på 10 dagar nu och inte ens en jäkla banan för att de är för mycket fruktsocker i dom. Så nu ska jag slå på stort och äta Våfflor på Café Svensson. MUMS! Se hur glad Adam blir på mig när han ser mitt matschema nästa gång;) haha.
Men de ska i alla fall bli så gott. Ni ska veta en sak, om jag inte äter nu för tiden så tänker jag på mat och sover jag, ja då drömmer jag om mat. Allt jag tänker på är MAAAT. Och framförallt på gottigheter. Så jäkla orättvis att vissa personer kan äta hur mycket skit som helst och knappt träna och ändå va smala som pinnar.

Puss o kram från en våffelsugen tjej


brother from another mother

Hej på er! Idag har jag tagit de lite lugnare.
Började med att Findaly kröp upp i min säng klockan sju. Jag gillar egenltigen inte när han vaknar innan halv åtta, men idag gick de bra. För han kröp som sagt upp och la sig så nära mig han kunde och sa. I love u Erica. Och sen så tog vi en nap till halv åtta. Sötonge!
Efter att jag lämnade av Finnie på skolan åkte jag till gymmet, sen handlade jag lite lunch. Blev räksallad plus att jag köpte lite kött som vi gjorde nu ikväll.
Sen har jag spelat lite gitarr, varit nere på standen en sväng och kikat, skickat ett kort till morfar och sen hämtade jag Fin igen. Och vi har bara chillat nu i eftermiddag. Rätt skönt o bara ta de lugnt faktiskt.

Föresten måste jag ju berätta att Fin har News day på tisdagar och denna gången skulle de handla om familjen. Så han tog med lite olika kort och ett där jag var med bland annat. Och då sa han till sina kompisar och fröken. This is my sister Erica. Hur söt är han inte då:)? så nu skulle jag väl kunna säga att jag har en Brother from another mother;) hihi



Puss o kram

full fart underbart

Idag har de gått i ett.
Först fixa iordning Findlay, köra honom till skolan och så.
Sen var de dags för surflektion med Federica och Nik och direkt efter surflektionen var de dags för gitarr lektion med Dan. Sen tillbaka till skolan och hämta Finnie och vidare till hans gitarrlektion. Sen blev de kvällsmat med Sean och Federica.

Surfen gick inte bra idag dock, förhållanden för bra surfning existerade inte. Var tungt och svårt. Dessutom fick jag linan man har runt foten runt halsen när jag var under vattnet och kravlade. Så idag var jag inte kaxig där ute.
Nu blir de strax lite skype med pappa sen sova:)

Finnie var hos frisören igår för att fixa frillan inför veckans skolfoto. Blev inte riktigt som vi tänkt oss, alla lockarna är borta. Men han säger själv att hans nya frill är mycket mer awesome;)


Puss o kram

Twitter

Har ni twitter?
I sa fall kan ni folja mig dar ocksa.
@ericahellberg ar mitt "twitter-namn"

Cheers


Lite bilder från min braiga helg



På lördagsmorgonen kröp denna lille godingen upp i min säng:)


Skipaddeling, galet svårt att hålla balansen ska ni veta!;)


picknick och grillning vid shelly beach. Var superfint med solnedgången:)


Julian och Nik. Ser lite frusna ut? haha.


avslutade kvällen med att jag och nik spelade gitarr och sjöng ihop för dom andra.

Kanonhelg här i Manly helt enkelt!:)
Cheers

What a magical day



Dagen idag har varit helt underbar. Tror nog de har varit en av de dagarna med bäst väder sen jag kom hit. Inte varmaste men de har varit helt galet fint ute. Så jag och min host familj åkte ut för att paddla. (Se videon. I slutet av videon kan man se när dom åker med vågorna in, de var vad vi gjorde. Och de va riktigt kul, dock sjukt jobbigt o svårt att hålla balansen.)
Dessutom tog vi våra ligg/knäsurfbrädor och tog oss från manly till shelly beach. När vi var mellan de två beacherna frågar jag, finns de hajjar och så här ibland? Ja massor. Så mötte vi några dykare som sa att dom precis såg ett gäng hajjar så dom var precis under oss. PANIIIIK! men Ruth o Greg sa typ: du kan va lugn, dom kan bitas men dom vill inte äta människor och de finns så mycket mat för dom här så dom kommer inte bita oss. Jaha okej SKÖNT! men va fasen, om jag skulle fått syn på en hade jag ju blivit så rädd så jag hade ramlat i. haha

Cheers

kämpa på morfar

När man får tråkiga besked hemifrån känner man verkligen hur långt borta man är. Det man är mest rädd för när man åker bort såhär är ju att något dåligt ska hända en familjemedlem eller vän.
Puss på dig morfar o kämpa på. Jag tänker på dig!


jag mormor o morfar på min student

atletiska människor

De blev en trevlig kväll igår. Visst att de var en barn show vi var på men jag tyckte att den var riktigt bra. Hade de funnits drakar hade man ju trott att de i showen var levande så bra gjorda var dom. Och alla skådeseplare var riktiga atleter. Och mitt upp i detta får jag reda på att min hostmamma har varit en duktig gymnast och att dom egentligen hade velat ha med henne i the olymics. how cool? Så ja nu kanske ni förstår ännu mer hur tränad hon är och hur otränad man känner sig bredvid henne. haha.

Idag har jag i alla fall haft ett pass med min PT och de gick rätt bra. Förkylningen är snart helt borta hoppas jag:) Nu måste jag bara hålla kosten också. Men shit va svårt de är. Vad mycket mat är onyttigt som man faktiskt tror är helt okej. Men planern är inget socker, ingen pasta, ris, potatis, bröd och sånt, inte frukter med för mycket fruktsocker, helst inte sås. Och då kan jag säga att australienare äter typ inte sås men ketschp och bbq sås har dom men icke då, inte ens de. Tror dock att jag kommer fuska lite på de, man kan ju inte äta mat utan sås?;)
Efter gymmet var jag nere vid poolen och göttade mig. Super bra väder idag, inte ett moln och 26-27 grader. Rätt bra för att vara höst?;)


suddig bild men de är iaf från drakshowen


Vi gick till lekplatsen en stund efter skolan:)

Byee

Drakkväll

Hejhopp!
Då var jag tillbaka till min vanliga rutin med att åka till gymmet när jag har lämnat Findlay på skolan. Skönt o komma igång igen efter allt snörvel och hostande. Dock tror jag att jag har en nerv som sitter i kläm eller något i armen vilket inte är så skönt.
Efter gymmet tog jag allt hand om mig själv och tog ett varmt bad och läste en bok. Somnade i badkaret. haha.
Nu ska jag göra iordning mig och Findlay innan Ruth och Greg rusar in genom dörren för ikväll ska vi med Federicas familj på någon Dragteater. Vet faktiskt inte riktigt vad de är. Får väl se, men blir kul att hitta på något ikväll:)
Kommer säkert någon bild senare ikväll eller imorogn från kvällen.


se min misslyckade frukost. Ska föreställa en baconomelett. jag vet, de är lunch mat men icke då, sånt ska tydligen vara de bästa att äta på morgonen.

Puss från Australien

Manly boy


Måste bara hoppa in här lite snabbt och visa en otroligt talangfull kille. Ser ni hela klippet så ser ni när han går längst beachen här i Manly. Han är alltså från de området jag bor i här:) Kolla gärna in de andra klippen från när han var med i talang. Tänk om man hade hans röst;)

Dags o sova. pusshej

vintermössa

När jag låg och solade nere vid poolen förut kom jag att tänka på att jag köpte en mössa häromdagen. Då kan man ju fråga sig varför nu när jag är här borta. Men jag kunde inte riktigt motstå, ni som känner mig vet ju hur mössgalen jag är. Men jag har faktiskt sett några som verkar ännu mer galna än mig och har mössa redan nu. Såg bland annat en kille i badshorts som gick runt med sin surfbräda och hade mössa på sig. Inte ens jag är så löjlig;)
Men iaf, tror att jag kommer kunna ha den i vinter, jag menar jag har ju mössa på våren i sverige så;) annars får jag väl använda den när jag kommer hem igen:)

Men visst är den rätt nice. Från Ripcurl.


Have a good day Sweden!


in a rush

Ja ni denna morgonen började med stress stress stress.
Min mobil hade inte laddats under natten trots att den satt i laddaren, fattar inte varför(alltså ringde inte väckar klockan) Men i alla fall, jag vaknar av mig själv och känner att de var ovanligt ljust ute för på onsdagar går vi upp en timme tidigare för att Findaly ska till skolan tidigare än vanligt. De visar sig att klockan är 7.35 när jag vaknar och vi ska vara på skolan 8.00. Panik! Han är ju så seg på att äta så bara frukosten brukar ta 30 min. Men han va så redig, har aldrig ätit så fort. Vi lämnade lägenheten 7.55 och var på skolan 7.59. Team work! Han kan allt vara duktig med maten om han bara vill;)
Nu när mobilen äntligen har laddats så såg jag dock att jag hade satt klockan på 6.45pm och inte am. Så hade nog inte spelat någon roll om mobilen hade varit på. haha

Nu har jag precis skypeat med mamma och håller på att göra frukost. Nu mera blir de typ ägg och avokado till frukost..
Sen hoppas jag solen kommer fram framåt lunchtid så jag kan steka nere vid poolen innan de är dags att hämta Findlay och åka till hans simlektion.

xx

musik och beachen, bra kombo

Satte musik i öronen och gick ner till stranden och kollade utsikten och bara hade de gött idag. Hoppas de blir lika bra väder i morgon för då blir de nog solning nere vid poolen.
Annars har inte mycket intressant hänt idag. Men är helt klart på bättningsvägen med min förkylning så hoppas på gym med PT:n på torsdag och surf på fredag. Något o se fram emot:D

byee

What doesn´t kill u make u stronger

Kelly Clarkson – Stronger (What Doesn't Kill You)

Mycket bra låt må jag säga

Grannfejden

Grannfejden är verkligen igång här nu. Det finns ett äldre par här i huset som inte verkar ha så mycket mer för sig än att försöka hitta saker att klaga på. Dom gillar framförallt inte att Findlay leker i poolen. Det kan typ vara de värsta som händer på vår jord. Så dom gillar inte mina hostföräldrar som ni kanske förstår då. Men nu är de så att dom vågar inte prata med dom längre efter att dom faktiskt har haft svar på tal och skällt tillbaka så nu har gamlingarna valt att gå på mig istället. Detta har hållt på under en längre tid. Dom har fått reda på vad jag heter och allt sånt, och sen sprungit efter mig i garaget för o skälla o ha sig. Jag fattade inget först, sa mest att dom inte hade någon anledning att klaga på saker som faktiskt inte hade hänt.
Sen en dag när Sandra var här så kom damen ner och frågade om vi hade kläder med oss ner till poolen. Ne varför skulle vi ha de sa jag? Och då sa hon att de kan finnas folk som kan bli väldigt upprörda av att se unga tjejer i bikini påvägen till poolen. För de första går alla i badkläder ner dit och de är bara mig dom klagar på och för de andra så verkar dom jag möter på vägen inte de minsta sura. Hon sa också att de var en regel att man inte fick gå i badkläder, men den regeln finns inte. Och så har de varit lite andra små saker. Men iaf, idag fick min host pappa nog och gick upp och skällde ut dom. Och sa att om inte de här tar slut nu så blir de anmälan osv. haha. Jag tycker nästan att de hela är roligt men de tycker inte mina hostisar.

Vi säger som Findlay sa när gubben stod där och skällde på mig. He is a nolifer! haha


Då säger vi godnatt.
Puss o hej

Käppslagsmål

Jag har ju glömt berätta för er om helgens konstigaste händelse. Jag och Frida var påväg för att möta upp de andra tjejerna på deras hostel och gick då på Kings cross. Kings cross är Sydneys stora party gata kan man väl säga. Men också där de är mycket skumt som händer, det är känt för mycket bråk, prostitution osv. Ett ställe man inte ska gå själv på under nattetid helt enkelt. Men ändå ett ställe där de flesta backpackers håller hus så mycket bra fest också.
I alla fall vi gick där mitt på ljusa dagen och så märker vi att alla står helt stilla och bara kollar på två personer i ca. 55 - 60 års åldern som slår varandra. Mannen drar tag i kvinnans fläta så hon åker i backen, hon har av någon anledning som jag inte förstår har en käpp, för hon verkade inte behöva den. Så hon hoppar upp och drämmer till honom i huvudet med käppen. Haha.
Och ingen av alla människor som stod och kollade, säkert 100 pers försökte stoppa dom för de är tydligen något som händer ganska ofta.

/ E.

SMASH

Någon som sett nya serien Smash? Sitter och kollar på den just nu faktiskt. Verkar riktigt bra:) Jag är ju lite svag för musikaler så;) Ta en titt om ni också gillar de:)


sjukling

Har egentligen varit sjuk ända sen i onsdags. Min hals är inte bra, hostar o har mig. Men annars känner jag mig helt okej. Vilket är frusterande för då vill man gå gå till gymmet osv.
Men idag blir de en lugn dag iaf. Mina host föräldrar har nyss kommit hem efter att ha varit med i ett paddel race från harbour bridge till manly. dom är galna!
Så jag och lillkillen har spenderat morgonen ihop och han är ju för söt. han pysslat om mig för att jag har lite ont i halsen. haha.
Tacka vet jag erik btw som har skickat en sida till mig på internet där jag kan se film och serier gratis. Göttmos eftersom australiens internet är KASST så är de bra att inte behöva ladda ner:)


min lille pojk

Pusshej

Hejda fridis o ganget

Har spenderat dagen med frida Lisa carro och carin. Dom aker vidare imorgon och jag kommer inte fa traffa dom pa ca ett ar. Kanns alltid lite jobbigt. Nar ska man vanja sig vid att saga hejda?!
Men ikvall blir de mat o filmkvall hos Sofie sa blir nog bra:)
Hoppas allt ar bra med er dar hemma.
Bye


LADY GAGA!!

Då har jag Federica Sofie och Jared bokat biljetter till Lady Gagas konsert. Hur galet nice är inte de då?!
Jag ska få se en av världens mest framgångsrika artister genom alla tider. Vet ni att hon är den enda artist som de talas om ska kunna bli lika stor som Micheal Jackson och Elvis?;) Tjejen med köttklänning, jag ska se henne. GAAAAAH, IM SO EXCITED!;)

See ya in june Gaga!;)


dags o hoppa in i kaninburen

Hej på er!
De blev som jag misstänkte. Min PT tyckte inte att jag åt lika bra som jag själv tycker. typiskt;) haha. Så nu är de väl lika bra att hoppa in i en kaninbur direkt för de blir nog rätt mycket kaninmat dom närmsta 6 veckorna skulle jag tro. Ska få ett matschema senare ikväll. Wish me good luck people! Hur fasen ska jag kunna vara så nyttig? De blir en utmaning som heter duga.
De värsta är nog nästan att han inte tycker att jag äter så bra, inte jättedåligt men aboslut inte bra heller och så sa Ruth (host-mamma) till mig idag att hon tycker att de verkar som jag äter lite nyttigare nu. haha. Hon måste sett hur mycket onyttigt jag och Sandra åt varje dag när hon var här. Ett nytt Tim tams(världens godaste kakor) paket i kylen varje dag typ. haha

Tur att jag har fått dille på vindruvor. De kan ju inte vara allt för onyttigt i alla fall:)
Hittade webcameran på min dator nu sådär efter 4 månader typ så tog ett väldigt seriöst kvällskort med mina mumsiga vindruvor:D
Cheers

sol o bad

Igår träffade jag Frida Lisa Carin och Carro här i Manly (Falköpings tjejer). Vi låg på stranden hela dagen och bara götta oss. Riktigt kul att träffa dom faktiskt. Och jag fick leka av mig lite. Har börjat tröttna på att bara ligga o sola. Tycker de är mycket roligare om man har med sig en boll eller något så man kan hitta på lite saker på stranden och i vattnet:)
Ska möta upp tjejerna igen på fredag för att visa dom min favorit restaurang här, pannkaksstället. För sen på lördag tror jag att dom reser vidare uppåt i landet.

Nu har jag precis skrivit ner min kost från de senaste 10 dagarna. Kanske inte har varit den bästa men ändå mindre sötsaker och sådär sen tidigare så får väl se hur mycket skäll jag får av min PT. Ska strax iväg på ett pass med honom.
Idag kommer städarna hit också, göttmos, då behöver inte jag göra någonting;) hihi


stekande tjejer;) haha
Hoppas ni har de bra där hemma.
Puss o kram

Newcastle i bilder

Bra helg! Men shiit va trött jag var när vi kom hem. Däckade i sängen 21.30:)
Grattis till Ramzi (en av kompisarna som vi var där för att hälsa på) som kom tvåa i surftävlingen. Shiit vilka summor de är på prisbordet. Han tävlade i Pro junior och första priset var 4500 dollar. Ca 35 tusen. Tyspiskt att man inte är född i ett land där man kunde satsa på att bli surfproffs;)


Oney, Federica, jag och Max


Party glasögon yeeah


Vädret var helt perfekt!:)

Puss o kram

Newcastle

Befinner mig just nu i Newcastle. Kom hit igar. Lag lite pa stranden och kollade pa surftavlingen som ar har nu. Sen blev de fest och riktig bra utgang dessutom:)
Har fatt hora att Newcastle ar den staden i NSW som har mest problem med brak, slagmal och sadar och de fick vi bevisat igar. Shiiiit, de va inga daliga bark. Slar vad om att dom bara barkade for sakens skull ocksa. Tontar!

Forstod att Loreen vann mello? Man behover inte vara i Sverige, racker att ga in pa facebook sa far man reda pa vad som hander minut for minut;) haha.

Hors igen nar jag ar tillbaka i Sydney;)
Cheers!


Är de så bra som de verkar?

Jag får fler o fler frågor om de verkligen är så bra som det verkar här borta. Och JA de är de!
Som ni har märkt så har jag skrivit om jag har haft hemlängtan, om de har varit dåligt väder, om de har varit dagar jag inte haft så mycket och göra. Men såklart skiver jag också om de roliga jag gör här. Så allt de jag skriver är precis som de är. Varken överdrifter eller underdrifter. Livet i Manly (Sydney) är galet bra. För den personen som aldrig åker hit så kan jag säga att du går miste om något otroligt bra.
Kan inte riktigt förstå hur jag ska kunna lämna detta livet och komma tillbaka till dit jag är ifrån i Sverige. Detta vädret, boende vid kusten, dessutom vid en av Sydneys bästa beacher, alla resmöjligheter, kompisar över hela världen, det mest chilla arbetet du kan ha osv osv..Ska jag får dessa fördelar i Sverige måste jag vinna en jävla massa på lotto. 
Men då ska man också tänka på att jag har haft väldigt mycket tur med min host-familj. Jag var ju väldigt osäker på om jag verkligen ville vara au pair, visste inte ens om jag ville de när jag satt på flyget påvägen hit. Men tack vare min familj här borta så har jag faktiskt "the time of my life". Så om de är någon där hemma som sitter och funderar på om ni kanske ska åka iväg som au pairer eller bara åka hit resa eller jobba med något annat. Gör de! Jag ångrar inte en sekund att jag åkte. Se till att du hittar en host familj som verkar bra och boka en biljett;)

Självklart saknar man familj och vänner i Sverige men de är en del av detta äventyret. Säga hejdå till alla var nog bland de jobbigaste jag gjort men man får ta sig igenom de jobbiga dagarna. De personer som man verkligen har en värdefull kontakt med där hemma kommer man ha kvar när man kommer hem.

Helt enkelt, i´m enjoying life in Australia!
tummen upp!


The big wet

Här snackar vi om väderomslag. Jag berättade ju för er igår att de var sånt regn oväder. De visade sig sen att de kom mer regn igår än de brukar göra på hela mars månad här. Så vad tror ni de står om i tidningarna här idag? Joo om The big wet såklart. Vad jag har förstått så kom nyheten även ut i svenska radion?:)
Men idag vaknade jag upp och de var inte ett moln på himlen och vi har haft 26 grader ungefär. Konstigt de där.

Och idag är de en väldans bra dag för idag kom Frida hit till Syndey. Tråkigt bara att hon bara ska vara här i några dagar. (Frida är också en tjej från Falköping). De har blivit någon slags Falköpings inflation här i Australien i år. För några år sen skulle alla till USA men nu är de tydligen Australien som står högs på folks reselista:)
Tillbaka till dagen, jag och Maria mötte upp Frida för lunch och kollade lite på Opera huset. Så kul att träffa henne igen:)

Ikväll ska jag packa inför helgen, imorgon åker jag till Newcastle för att se en surftävling och festa med tävlingsdeltagarna. Federica kommer också vara där så vi får förhoppningsvis en rolig helg:)




Jag och Frida vid Opera Huset:)

Byee

everyone share this video!


Vet inte vilket ord som beskiver denna video bäst. Men den är så hemsk. Det värsta är att detta är verklighet för vissa barn i världen. Offra 30 min av din tid och dela sedan med dig av denna videon till andra. Vi kan tillsammans stoppa Kony!

hello buddy!

Hej där hemma!
När vi gick upp idag tror jag att hela himlen hade öppnat sig. När de regnar här borta då regnar de gaaaalet mycket. Man ser inte ut ur bilen trots att vindrutetorkaren är på högsta hastigheten. De blir kaos i trafiken också. Vad som brukar ta ca 20 min att köra tog för de flesta över 2 h idag vad jag har förstått, så Greg(host-pappa) vände efter halva vägen och valde att jobba hemifrån.
Själv har jag varit på gymmet, lagat mat, plockat iordning på mitt och Findlays rum och handlat. Inte en allt för rolig dag men vad ska man göra när vädret är som de är. Snart kommer Greg och Finnie hem så då blir de väl lite lek och sen ikväll har jag tänkt att göra fläskpannkaka. YUM!


hello buddy!
Denna äckliga sak hittade Greg på väggen idag. Jag trodde han hade dödat den men inte då, och nu är den borta dessutom så den är någonstans här i lägenheten men ingen vet vart. Aaaah! Känner jag något krypa på mig inatt så vet jag ju i alla fall vad de är..

Cheers

Böter

Dagens otur fortsätter.  Inte nog med att jag fick fågelskit i huvudet i eftermiddags. Nu ikväll fick precis en p-bot på 265 dollar (ca 2040 kr) för att jag hade parkerat fel i max 5 min. De är nämligen så att de finns galet lite parkeringsplatser runt Findlays skola så folk brukar ställa sig där man inte får för man står verkligen inte i vägen för någon eller något så ingen förstår egentligen varför man inte får stå där. så nu är jag inte så glad. Dessutom har jag kört åt helvete fel när jag skulle till Sofie idag för att klippa mig så då är jag sur över de också.
Dags att sova bort ilskan. Godnatt


träningsvärk, hej!

De blev som jag befarade, träningsverk så in i bomben. Benen och rumpan är inte o lika med idag alltså. Findlay kunde inte ens sitta i mitt knä förut för de gjorde så ont. haha.

De har egenligen inte hänt så mycket idag. Jag visade runt Maria lite här i Manly, vi satt nere vid stranden en sväng. Och då fick jag fågelskit i håret! haha.


Maria


Kom en fin överraskning på posten från pappa. Synd bara att jag ska försöka vara nyttig nu ett tag.
kommer ju inte gå!;)


sötongen har en "bath bomb"

Nu ska jag strax iväg för en klippning hos Sofie. Rätt nice med en kompis som är frisör här nere;)
Take care!

sleep over med Maria

Efter att jag lämnade Finnie på skolan åkte jag och Federica till gymmet. Jag hade mitt första pass med min PT och jag trodde seriöst att han ville döda mig. Min kropp skakade när jag gjorde sista övningen och jag har gått som en gammal tant ner för trappor hela dagen. Undrar om jag kommer upp ur sängen imorgon;) haha. Men de ger ju förhoppningsvis resultat när han kör så med mig iaf:)

Efter de var både jag och Federica rätt trötta så efter lunch låg vi bara famför tv:n och kolla film tills skolan var slut för pojkarna. Hämtade upp dom och Maria (min kompis från högstadiet) och så spenderade vi resten av dagen på en lekplats nere vid beachen i Mosman:) Åt kvällsmat hemma hos Federica och Sean och nu sitter jag och Maria och kollar på filmen, Australia. Vi ska ha en sleep over ikväll och försöka hitta på något kul imorgon. Hoppas vädret är med oss bara:)

Maria har för övrigt fått smaka på Australiens godaste kakor idag. Och även hon kunde inte annat än att gilla dom. Tim tams! tror de är anledningen till att Australien har världens tjockaste människor. för dom är sjuuukt goda:D


Maria Tim tams och en varm dryck som man ska ha till!:)

Have a good day Sweden!


Mardi Gras Festival Sydney 2012


En speciell upplevelse helt klart. men shit vilken festival. Dom planerar och fixar tydligen flera månader innan. Regnade sjukt mycket dock så vi kollade inte på hela tåget.
Men måste säga att de fick mig att sakna student kortegen lite. Vill ha studenten igen!!

Mer IKEA bilder


jag Maria och Daniela


Min älskade lax och lingonsylt. Plus pärlor och pärlplattor till Findlay:)

Måste bara säga att de var rätt konstigt att gå där inne. Man kände sig verkligen som hemma. Nästan så man gick och letade efter mamma eftersom jag brukar åka till IKEA med henne.
De var jättefint väder när vi gick in och spöregnade när vi gick ut så de är anledningen till att jag ser ut som en dränkt katt där på tågstationen.

Puss

IKEA

Igår bestämde jag och några andra svenskar att vi skulle till IkEA. De ligger en bit utanför city in mot landet så de är inte så att man åker dit allt för ofta. Första gången för min del:)
Blev Köttbullar, mos och lingonsylt. Mums!
Jag köpte med mig lingonsylt så jag kan göra köttbullar hemma här nu och ungspannkaka. För australienska köttbullar är bläää.
Sen köpte jag såndär fryst laxfilé som vi har hemma så de har jag ätit idag. Yum! de var ju något jag åt minst en gång i veckan i sverige så de har jag saknat:)
En av tjejorna som åkte med till Ikea igår var min gamla klasskompis från höstradiet. Kul att träffa henne igen. Hon kom till Syndey i lördags och ska förhoppningsvis stanna några veckor:) Många tänker väl att man ska hit för att träffa nya människor men ni kan inte ana hur kul det är att träffa folk hemifrån. De är en väldigt speciell sak när man ses på andra sidan jorden.


Går inte att vända på bilden, så ni får se den såhär. De är Maria i alla fall. Lägg märke till svenska flaggan vi fick i maten;)


Lingonberry;) haha. Shiiit vad mat man fick btw, på Ikea i Sverige är dom bra mkt snålare.

Byee


Mardi Gras Festival

Nu är de dags för lite träning sen möta Ruths föräldrar. Och ikväll blir de Mardi Gras Festival med lite kompisar. De är en pride festival här i Sydney som tydligen är sjuuukt stor. Lika mycket folk ute som på nyår, alltså hundra tusentals människor, så de är massa festivlheter i city. Kan bli en rolig kväll. Jag har aldrig sett någon pride festival tidigare så de här kan bli spännande om inte annat. haha.

Med brist på andra bilder så får ni en charmig från när vi var i blue mountain;)

Cheers!


true colors



Regnet slutade aldrig så de blev ingen konsert. Jag och Ruth var besvikna som tusan. Så jag har suttit med min gura ikväll och spelat lite. True colors håller jag på o lära mig. Älskar den låten.

PT

Hej där!
Klockan är eftermiddag här och jag har fixat o donat här hemma inför att Ruths föräldrar ska komma på besök imorgon. Plus att jag har varit på gymmet och träffat min nya PT. Verkar hur bra som helst. Han kommer inte bara lägga upp ett träningsprogram utan också hur jag bör äta och sova. Igår sa jag ju att jag skulle börja med en månad men går allt bra och jag känner att de ger mig vad jag vill så är planen att ha honom tills jag åker hem till sverige igen.
Jag fick göra lite tester idag så han såg lite hur min kropp var och sådär. Bland annat fick jag testa min vighet lite, och okej mamma du har rätt. Jag är osmidig och stel som ett kassaskåp. till och med tränaren skrattade åt mig. haha.

På tal om mamma så skypeade jag med henne en sväng i morses, var typ tre veckor sen sist så de var kul. Konstigt de där med mammor och pappor. Eller rättare sagt med oss barn. Man tror att man ska växa upp och känna att man inte har samma behov av föräldrarna men sen så när man känner att man är lite vilsen på jorden så är man som ett litet barn igen och behöver dom som när man var typ 8 år. Undrar om man/jag någonsin kommer växa ifrån de?!;) haha

Tanken för ikväll är att jag och familjen ska på en utomhus konsert där ett coverband spelar queen låtar. och jag vill verkligen dit, men de har spöregnat hela dagen och ser ut som de kommer fortsätta så och då är de inte så roligt att sitta ute och ha picknick och se på de.. geeee mig soool nu sydney!

Och så har jag något att bekänna.. jag har ställt till de för en gammal tant idag.. De regnade väldigt mycket som sagt och hon hade massa matkassar att ha från kundvagnen och in i bilen, kundvagnen hade hon ställt väldigt långt från bilen, varför vet jag inte. Men iaf, jag började hjälpa henne och när allt var inne i bilen så stängde jag bakluckan och hon var så glad över min hjälp. MEN då frågar hon om hon kan få nyckeln jag har i min hand. De är min bilnyckel svarar jag då och då visar de sig att hennes nyckel är i bagaget och bilen är nu låst... usch vilket dåligt samvete jag fick. Stackarn fick stå ute i regnet ändå och försöka ringa någon som kunde hjälpa henne. Hoppas allt gick bra med henne iaf:)


Denna skylt sitter uppe lite överallt här i Sydney. De gillar vi!;)

Dags att hämta upp lille man på skolan.
Puss o kram


All time low



Riktigt bra band som jag inte har känt till så länge. Vet du inte vilka dom är heller? Ta och lyssna:)

har blivit med gitarr

Efter att ha skypeat med pappa lite dom senaste dagarna så har jag nu kommit fram till att jag borde göra mitt liv här till så mycket vardag som möjligt. Med de menar jag att jag borde göra mitt vardagsliv här som jag vill ha de och inte strunta i sånt som jag tyckte var kul att göra när jag var i sverige. Som t.ex. att spela gitarr. Så idag åkte jag och köpte en så jag har något att klinka på lite. Desstuom ska jag antaligen börja ta gitarr lektioner på riktigt. Har velat göra de i många år nu men har antingen inte haft tid eller tyckt att de har varit alldeles för dyrt men nu struntar jag i de. Ska bli kul! 
Plus att jag har bokat in ett möte med en PT imorgon, så från och med nästa vecka ska jag testa på att träna med honom en gång i veckan. Men de tycker jag dock är alldeles för dyrt egentligen så börjar med en månad så får vi se hur jag gör sen. Men ska bli gött att köra med någon som kan sin sak och som får en mer taggad:)

Jag har varit på gymmet idag också föresten, och usch, de kändes att jag inte har varit där på länge.. crap!

min nya kompis:)

XOXO


RSS 2.0