tror du jag är tillräckligt ren nu?

Jag frågade Findlay om han ville ha lite bubblor i badet idag och de ville kan. Men jag tror jag gjorde lite för mycket bubblor;) haha.

Ikväll ska jag och några kompisar ner till Manly och ta några drinkar och lyssna på trubadurer och fira in att våren börjar här imorgon. September redan, vart tar tiden vägen?

Skulle komma och hjälpa honom ur badet och hittade honom sådär.. Tror han är ren nu i alla fall;) haha

Vart bär de av efter Australien?

Ja nu tänkte jag avslöja vart resan är bokad för mig och min kompis Sandra efter att jag är klar här i Australien.

Vi börjar resan i LA, Kalifornien. Sen ska vi resa runt i Kalifornien ett tag. Efter de drar vi över till Miami, Florida. Och ska även resa runt endel i Florida. Och sist men inte minst så ska vi till Bahamas.
Ser så galet mycket fram emot denna resa. Ska blir hur kul som helst och riktigt nice att i år igen slippa frysa rumpan av sig under svenska vintern:D Men kommer hem lagom så jag kanske hinner med ett o annat skidåk i slutet av säsongen. För jag får allt ta och erkänna att jag saknade att åka skidor förra året;) 

Bahamas

Kimax and playdate

Ja rubiken förklarar mer eller mindre hela min dag. Började med Kimax och sen tog jag de rätt lungt fram tills jag skulle hämta Findlay. Efter de så åkte vi hem till Terese så hade vi playdate med henne och hennes tre tjejer. Så himla nice med playdates för barnen springer iväg och leker själva och man behöver knappt kolla till dom. Förutom lilla Liv då;)

Lilla Livisen fyllde 1 år för inte så längesen:)
 

Time for KIMAX

new "pippi" boots

Ja men gissa vad jag har gjort idag om inte köpt nya skor igen. Tredje paret på en vecka tror jag Men för att lugna mamma lite (eftersom jag misstänker att hon tycker att jag slänger pengarna i sjön just nu) så är alla skorna för helt olika tillfällen. Förra veckans skor var mer finskor, sen var de träningsskor och idag var de mer vardags skor:)
Utöver de har jag tränat, (gick sådär eftersom min kropp är helt öm och mör efter boxningen igår), lämnat in bilen på tvättning, lunchat och strosat runt i Manly med Terese. Sen blev de simlektion för min lille aussie boy.


Erica pippi Hellberg kommer snart gå på gatorna;)
 

Findlay ville ta kort på mig och trots att jag inte hann kolla in i kameran innan han var klar så tyckte han att han hade fått till en kanonkort;)
 
cheers

spiderman in the house

Skulle hämta Findlay idag och springades ut ur klassrummet kommer en liten spiderman;)

Började dagen med ett super bra Kimax pass (boxning) och sen har de blivit solning nere vid poolen:)


kidnappning

Familjen har nu skypeat ett tag och bestämt vem som ska komma och ta över efter mig. Ruth ska iväg några veckor nu i oktober så dom ville fixa allt sånt innan. Men de gör ju också att Findlay blir lite förvirrad för han tror typ att jag ska åka imorgon. Om han bara kunde förstå att han får stå ut med mig ett bra tag till;) hihi

Men han har blivit så söt sen vi har börjat prata med honom om att de kommer någon annan efter mig. Ena stunden förstår han andra studnen tror han att jag ska stanna föralltid:)
Han sa häromdagen att jag är dum mot honom om jag åker tillbaka till Sverige. Och sen när vi åkte och kollade på hur husrenoveringen i deras hus går så pratde vi om vems rum som skulle bli vems och då undrade han: "Vilket rum är Ericas?" Sötunge!
Funderar på att kidnappa honom så han kan följa med mig till Sverige sen;)
 
Han lekte med sina hajjar förut som motsvarade "pappa haj, mamma haj, storasyster Erica haj, och Finnie":) hihi

vad som har shoppats de senaste

 
Fick bli ett par nya springskor idag också för jag har börjat få skoskav i mina gamla. Har använt dom så mycket så de börjar gå hål vid hälen på insidan. Hoppas jag blir snabb som attans i mina nya nu bara;)

fina Manly

Hur lyckligt lottat är jag att jag får bo här?

släktkalas på skype

Min syster fyllde år i veckan så idag har dom kalas där hemma och jag fick vara med på ett litet hörn över Skype. Superkul o få prata med dom. Jag har inte pratat med mormor och morfar och min moster mer än kanske en gång sen jag kom hit. Och de är för övrigt 8 månader nu. Tiden flyger iväg. Och mina småkusiner växer så de är helt galet. Min minsta kusin är nästan inte liten längre, buuuhu. Kan småttingarna inte bara sluta växa?;)

Får väl erkänna att jag gärna hade varit på plats för att fira min syster idag. Men vi får ta igen alla missade födelsedagar med dubbelt så mycket firande nästa år.

Puss o kram

tung guld medalj

Gratulations tillställningen för dom från klubben här i Manly som var med i OS var ritkigt trevlig. Jag fick allt känna på OS: gulet också. Där kan vi snacka tjock och tung medalj. Lite skillnad från dom jag har vunnit på mina fotbolls och handbolls matcher genom åren;)

Vi spenderade lite tid på stranden efter och sen kollade vi in hur bygget på familjens hus går. Kommer bli så jäkla bra, synd att mitt visum går ut innan de blir klart bara..

Murray som vann OS guld i K-4. Findlay håller koll på medaljen.
 
Detta är när Murray vinner OS guld. (andra från vänster)
 
Ruth Fin och jag tillsammans med Naomi som också var med i OS. Tävlade i K-2
 
Hade känts lite bättre om den va min;)

Häng med OS deltagarna

Kom nyss hem från gymmet. Inte dålig att hoppa upp i tid på en lördag och ta sig dit. (Får väl erkänna att jag var tvungen att lämna lägenheten eftersom vi hade visning på den;) ) I alla fall, de gick bra på gymmet och jag kände för första gången sen jag var sjuk att jag var 100 % igen. Göttmos!

Nu ska jag och familjen ner till Surfklubben på Manly beach för att träffa deltagarna från OS. Jag vet faktiskt inte riktigt vad vi ska göra men de är något som är anordnat mellan 1-4 så de kan nog bli kul:)
 
Kul att jag inte ser en dag äldre ut än 14 när jag är på gymmet;)
 
Reklambladet för vår lägenhets säljning. Så vad säger ni mamma och pappa. Ni kanske borde lägga ett bud?;)
 
 
 
 

shopping humör

Ja vädret fortsätter vara fint. Igår var de till och med 29 grader. Riktigt sommar väder med andra ord. Så jag höll mig vid poolen igen:) Men började faktiskt förmiddagen med shopping. Helt fel dag att shoppa på men jag har velat shoppa så länge nu så jag kunde inte låta bli. Köpte nya skor, klänning, skjorta och kepsar. Visar er i nästa inlägg:)

Kom precis hem från gymmet nu. Städarna är här så de är riktigt gött o bara chilla o se alla göra fint runt omkring mig;) haha.

poolhäng igen

Efter att ha lämnat Finnie på skolan åkte jag till Terese och så gjorde vi pannkaksbrunch. Sen åkte vi hem till mig och la oss vid poolen tillsammans med Linnea:) Inte helt fel såhär en onsdag:)

Mina hostisar har varit gifta i 14 år idag btw, de är ju värt ett stort grattis! tänk att hon var lika gammal som mig när dom först träffades, inte illa;)
 

poolhängsdag

Började dagen med gymmet och sen hängde jag nere vid poolen med Terese. Jag var nog inte de roligaste sällskapet eftersom jag somnade som en stock. Finns de något skönare än att somna när man ligger i en solstol och solar ryggen:)?
Terese hade dock fullt upp med att läsa boken som vi båda köpte så hon höll sig nog underhållen ändå. haha. Vädret som ni ser ska bli super bra i veckan. Nya prognosen visar faktiskt 27 grader för imorgon. Welcome spring, welcome!
 

Grattis bästaste syster

Idag fyller min lillasyster 11 år. Så jag vill hälsa till henne med de största GRATTIS:et jag kan.

Grattis sötaste lillasyster!

min helg i bilder

Hade en riktigt bra helg med utgång i fredags med Terese. Sen brunchade vi och gick lite på Corson här i Manly på lördagen.
Igår söndag skulle vi ha kräftskiva som istället blev räkskiva men det var riktigt lyckat och härligt. Vädret är på topp här borta för tillfället också, vårens värme har absolut börjat komma:)


Fifty shades of Grey

Ja, dom flesta av er har säkert hört talas om Fifty shades of Grey. Dom har pratat mycket om den på radion här i Sydney och fler och fler av mina vänner berättar om att dom har börjat läsa den. Det spelar tydligen ingen roll om man älskar eller hatar att läsa, denna bok verkar alla läsa igenom väldigt fort. Så nu ska jag göra ett försök. Måste säga att de ska bli väldigt "intressant" och se varför alla blivit så fascinerade av den. haha
Jag var på köpcentrumet tillsammans med Terese och hon köpte den såklart också. Så vi får väl se vem som blir klar med den först;)

De blir i alla fall utgång här i Manly ikväll:)
Ha en bra fredag Sverige!

granne med stil

Jag har haft en riktigt bra dag. Vädret har varit helt underbart så jag la mig nere vid poolen en stund. Min granne som alltid ligger upp och ned på på solstolen plus att hon har sockar på sig var också där. Mycket charmigt..;)


dålig uppdatering

Fy och skäms på mig för en så hilma dålig uppdatering sista veckan.
Har helt enkelt inte blivit av.
Men de har varit en ganska vanlig vecka med lite fest, brunchdagar med Terese och Frida, klippt mig hos Sofie och lite annat smått och gott. Ska i alla fall försöka bli bättre med uppdateringar nu framöver:)


Grattis to Erica´s mamma

 
Min mamma fyllde år där hemma i Sverige igår. Synd att jag missade födelsedagsmiddagen men jag och Findlay skickar en liten grattishälsning i alla fall:)

fick mig ett gott skratt

Fick ett mail av min mamma häromdagen när de hade kommit hem från sin semester. Och jag kan säga er att jag fick mig ett gott skratt.
Undrar vem de är dom ser upp till i min familj;) Kolla likheten mellan mina och deras bilder. (jag tog mina först) haha.

Ser ni likheterna?;)
Synd dock att svenska vattnet inte är lite fint;) hihi
mamma
 
jag
 
min syster
jag
 

Ny klocka

Ni som känner mig vet att jag inte riktigt klarar att gå runt utan en klocka på armen. Jag vet att jag har endel, kanske onödigt många men jag har ingen silvrig som jag känner mig nöjd med. Så när jag var på Hawaii och vi åkte på en shopping dag så hittade jag en. Man får ju passa på när de är så billigt;)

 

One tree hill marathon

Vad kan vara bättre än att nöta massa One tree hill när man är sjuk?
Utöver de så knaprar jag i mig massa olika tabletter för att försöka bli frisk. Måste dock säga att gå till apoteket i Sverige är så mycket bättre. Undrar faktiskt vad dom har för utbildning på apoteken här. Man får aldrig någon riktigt bra hjälp. Oftast är de jag själv som kommer fram till vilken vara som förmodligen är bäst.

Blir kik på OS också. Är ju lite speciell att göra de i ett annat land för inget fokus är på de svenska idrottarna. Men häromdagen sa satt vi alla bänkade framför tv:n för då var en av familjens vänner med. Och han var tydligen Findlays "baby sitter" innan mig..;)

regnskogen på Hawaii
 
PUSS

kvällsmat

 
En av er läsare bad mig filma Findlay när han pratar lite svenska så här har ni ett klipp:)
Han har precis lärt sig säga kvällmat nämligen;)

beachvolley

Idag har jag hängt med Sofie och Lisa. Lisa heter egentligen Erika men alla tilltalar henne med hennes andra namn (Lisa) så de är bara i alla papper hon heter Erika nu mera. Lite roligt tycker jag;)
Vi lunchade ihop, spelade beachvolley, åt lite Ben & Jerry´s, och drack lite vin. Hade super trevligt men jag kände att jag bara mådde sämre och sämre hela tiden.
Kände att min hals inte va hundra när jag vaknade i morses och nu har jag feber och sådär också. Så de blir en hemmakväll med Findlay resten av kvällen, så fick Ruth och Greg åka och se Batman filmen. Såg ju den igår och kan verkligen rekommendera den:)
 
Mitten bilden är på Manlys egna lilla Justin Beiber. Han är så jäkla söt, typ 11 år och riktigt bra på både sång och gitarr:)
 
 
 
 
 

tidig morgon

Idag var Ruth och Greg ute och tränade på morognen så Fin kom in till mig när han vaknade runt 7.20 och jag var för första gången riktigt pigg. Så istället för att försöka få honom att somna om hos mig så gick vi upp och käkade frukost. Sen när Ruth var tillbaka strax efter åtta så cyklade jag till gymmet. Inte illa för att vara en lördagsmorgon eller hur;)?

Utöver de så har jag inte gjort allt för mycket. Gick ner till poolen en stund och försökte jobba lite på brännan. Var bara runt 20 grader så inte super varmt men ändå rätt skönt.
Om en stund ska jag iväg på bio och se nya Batman. Hoppas den är så bra som alla säger. Och efter de får vi se vad kvällen har o erbjuda:)

saknar dom varma kvällarna i Hawaii

OS krig!

Det är krig här hemma. Framförallt mellan mig och Greg. SVERIGE - Australien.
Här i Australien har dom en förmåga att bara visa dom grenar i OS som dom förväntas ta medalj i. Och då är väl simning en av de mest lovande grenarna. Och Sverige har helt klart några bra kandidater men hittills har Aussiesarna gjort bättre ifrån sig då vi har kollat. Men idag när jag kollade på tv:n så kom Terese 1:a och sen på andra och tredje plats kom två aussies. BAAAAM!
Efter allt tjöt om att Australien är så himla bra från Greg så kunde jag inte annat än att skicka ett sms efter att Sverige gick i mål först;)


träningsvärk som aldrig förr

Nu när jag varit iväg och rest i typ 2,5 vecka så jag har inte tränat en enda gång. Har känt mig så slapp och uppsvullen de sista så tänkte att nu när jag är tillbaka i Sydney så får jag bannemej göra en rivstart. Så har hunnit med två pass på gymmet sen jag kom hem och jag har träningsvärk som aldrig förr. Kan knappt gå, och sätta sig ner är en riktigt plåga. Framsida lår och rumpan är inte o leka med för tillfället. Aotschii! haha.
Hoppas jag kommer se lite mer normal ut när jag går imorgon i alla fall.
Ha en bra dag Sverige. Snart läggdags för mig här borta.
 
Cheers!

Autumn Reeser

Jag har ju glömt att berätta för er att Autumn Reeser var på samma restaurang som mig i Hawaii. För er som inte vet vem hon är så är de tjejen som spelar Taylor Townsend i The O.C. Hon har även spelat i t.ex. Entourage och No ordinary family.
Jag hade förmodligen aldrig tänkt på att de var hon om jag inte hade kollat igenom O.C de senaste månaderna. I alla fall.. jag var inte hundra på att de var hon så jag tyckte de var lite kul om jag kunde hitta henne på Twitter och sen se på hennes tweets om hon skriver något om att hon är i Hawaii. Men inte då.. så jag fick för mig att skriva och fråga. Och jag fick minsann svar både en och två gånger. Så jag hade rätt, det var hon;) haha

 
Ni som sett The O.C. känner nog igen henne på denna bilden då hon spelar Taylor.
 
Och såhär ser hon ut nu för tiden

Hawaii bilder

Ursäkta min frånvaro från bloggen. Jag åkte från flygplatsen direkt till Federicas hejdå middag när jag landade i Sydney och sen igår kväll var jag helt död från klockan 6pm så orkade inte ens starta datorn, hej jetlag! Men hoppas de blir bättre ikväll:)

Här får ni i alla fall se lite bilder från Hawaii, för er som är vän med mig på facebook så kommer många fler bilder ut inom kort.


RSS 2.0