snart snart

Hej på er!
Jag vet att jag har varit seg men de är så fullt upp för mig nu. Jag ska göra en stor update om sista dagarna i Australien och hur de gick att överraska familjen här hemma, men de får bli när jag har mer tid. Just nu är jag fortfarande lite jetlagad och vill bara gå och sova.

För er som inte visste att jag har lämnat Australien så har jag i alla fall gjort de nu. Och ingenting har hänt som många verkar fundera på. Jag har bara lurat alla de senaste 4 månaderna för att jag ville överraska min mamma och mina syskon:)

Hörs snart igen!
Puss o kram

The Gold Coast

Vi hade en jättebra helg:) Ruth och Greg utförde Coolangatta Gold och jag kan säga att jag är sjukt impad av deras insats. Såg ni racet på tv?:) Findlay sprang in på upploppet med Greg, det såg så sött ut:) hehe.

Här kommer lite bilder från helgen:

Bumpy flight

Hej!
Hoppas allt ar bra med er. Sjalv ar jag glad att jag lever. Jag ar riktigt flygradd och det blev inte battre efter flyget upp hit till The Gold Coast kan jag saga. Helt plotsligt blev de super hoppit och skakigt. Flygvardinnorna kunde inte ens ta sig till sina saten sa dom fick satta sig ner mitt i gangen for att halla sig fast.
Och hon som pratade i hogtalarna och sa att vi skulle sitta ner och ta pa baltet skrek till for att hon sjalv var sa radd. De gjorde ju inte att man blev lugnare precis.. Tror Ruth's hand blev en aning mosad sa som jag holl mig fast i henne.. Haha

Men det ar i alla fall skont att vara har. Vi borjade formiddagen nere pa lekplatsen, beachen och vid poolen en svang. Sen tog jag bussen och akte in till Surfers paradise for att se hur de sag ut. Sag bra ut kan jag saga, ögongodis precis overallt, mums! Jag har inte varit bortskamd med att se snygga killar sen jag kom till Australien kan jag lova sa nu ar jag glad;) haha.

Ha en bra lordag Sverige!


fjädrar

Nu när jag ändå är igång och fixar mitt hår så tänkte jag sätta i fjädrar i håret också. En kompis här i Manly, Linnea har de och det är super snyggt i hennes hår. Men jag kan väl inte påstå att de blev lika bra på mig. Tycker knapt att de syns i mitt hår. Dom gömmer sig liksom under håret.

Utöver de så har jag hunnit med massa annat idag. Fixat med Findlay i morses, tvättat, lämnat in bilen på tvättning, snabb handling, fixat fjädrarna som sagt, och lite andra ärenden och nu ska jag packa väskan och sen hämta upp Findlay och åka till flygplatsen. Vi ska nämligen upp till The Gold coast idag. Jag kanske har missat att berätta att vi ska dit?:)
Mina host päron ska vara med i en tävling där uppe. Dom är helt galna. Det är tydligen ett race som innehåller, paddling, simning, springning och om de var något mer. Dom räknar med att de kommer ta 4 h för Ruth och Under 4 h 20 min för Greg. Återstår att se hur de går för dom.
Men seriöst, över 4 h hård träning utan vila? Jag hade dött!
De är tydligen fler från surfklubben här i Manly som ska vara med. Ruths föräldrar kommer vara där också så de ska blir lite kul att träffa dom. Jag träffade dom över en kopp kaffe en gång i Mars bara så kan bli kul att lära känna dom bättre:) Det måste vara tråkigt när man bor i samma land fast man ändå bor så långt ifrån varandra så att man bara ses max 2 - 3 gånger om året? Jag menar, jag känner ju Findlay bättre än någon annan i hans släkt. Inte ens hans bröder har träffat honom mer än 5-10 gånger på snart 6 år. Knasigt tycker jag!
 
Fjädrarna

kreatin-behandling för håret

Idag har jag spenderat tre timmar i min kompis Sofies frisörsalong. Hon har gjort en kreatin behandlning så att mitt hår ska hålla sig rakare och inte frissa sig så mycket. Jag har alltid haft problem med att mitt hår frissar sig så galet mycket och de räcker att jag är ute i 1 min och de är fuktigt väder så ser jag ut som en lejonman i huvudet. Så jag är i alla fall super glad att detta är gjort nu och de ska förhoppningsvis hålla i 3 månader. Jag har till och med varit ute när de har regnat idag och håret är fortfarande lika rakt (kolla bilderna)
Tusen tack för hjälpen Sofie. Jag är supernöjd:)

Ikväll har jag och mina host föräldrar varit ute på middag. Dom tyckte jag var värd en middag ute för att dom är så nöjd med mig som Au pair. Himla kul att dom visar hur glada dom är att ha mig här och skönt att veta att dom är så nöjda. Dom brukar säga det men att ta ut mig såhär gjorde mig riktgit glad. Trevlig kväll.
 
Bild 1 och 2 är efter att vi bara har duschat håret och fönat det.
Bild 3 och 4 är efter att behandlningen är gjort och jag har duschat håret igen och efter det enbart blåst håret.
Jag har alltså inte plattat håret överhuvudtaget. Kan säga att jag aldrig tidigare ens har haft så rakt hår om jag har använt en plattång;)
 

hur tränade som helst hemmafurar

Hej! Som jag berättade igår så har ju skolorna dragit igång igen vilket betyder vanliga rutiner igen. Så idag äntligen efter att ha varit sjuk och de har varit lov aktiviteter osv så kunde jag äntligen köra ett KIMAX pass igen. Så himla kul är de:)
Och för första gången träffade jag någon annan i min ålder där. Eftersom alla i min ålder jobbar eller pluggar under dagarna när jag tränar så blir de mest att jag tränar med alla "hur tränade som helst hemmafruarna" vilket jag har tröttnat lite på. Saknar att träna med kompisar. Och som Au pair så är de ett för dyrt gym, jag har ju turen att få träningskortet betlat av Greg och Ruth:) Men idag dök en annan au pair upp i alla fall som verkade trevligt. kul!

big update

Internet är tillbaka, woop woop!
Så nu kan jag göra en seriösare uppdagtering med bilder osv:)
Igår blev de häng i Manly på lite olika barer med både nya och gamla vänner. Trevligt. Söndagar här i Manly är så himla nice. Uteställena har bara uppet till 10 eller 12 men de är alltid mycket folk ute. Och man kommer inte hem allt för sent om man ska jobba dagen efter heller:)

Sen har de ju hänt en stor sak här hemma. Vi har fått sålt lägenheten. yeeeyh! Problemet är ju bara att regeln här i New south wales är att man måste vara ur sitt boende på 6 veckor när man har sålt de. Och huset är inte färdig byggt förens i februari.. ooops. Vi hade ju tänkt att bara hitta någon tillfällig lägenhet någonstans, men dom hittar verkligen igenting. Så som de ser ut just nu är vi utan boende om ca fem veckor.. haha.

Annars rullar allt på som vanligt. Skolan drog igång idag igen efter två veckors lov. Rätt skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen:)

Bild bomb från senaste veckan:)
 
Först från min och Linneas promenad längst de södra beacherna:)
Jag och Terese körde bullbaka med en vinflaska istället för kavel:)
"Svenskkvällen" som jag fixade till:)
Sofie Linnea Terese och jag:)

Sommartid

Internet hemma fungerar fortfarande inte sa gor ett snabbinlagg fran mobilen.

Helgen ar super. Jag drog ihop middag och utgang med nastan alla mina svenska kompisar igar. Det var lite kul att alla kunde traffas eftersom de ar tva olika gang. Sa nu vet alla vilka jag pratar om om de ar nagon fran ett annat gang;) hehe

Ska ocksa beratta att vi har bytt till sommartid nu sa det ar 9 h skillnad nu istallet for 8 h. Sa for er jag bestammer Skype dejt, glom inte de:)
Nar byter ni till vintertid?:)

Puss o kram


internet problem

Hej! vill bara hoppa in och beratta att jag har haft en superbra dag. 33 grader och inte ett moln. Sa jag och Linnea tog en promenad vid kustkanten nere bland de sodra beacherna, Bondi bland annat. Super fint. Tyvarr har jag internet problem med bade i min dator och mobilen sa kommer tyvarr inte kunna visa er bilderna och jag vet inte hur lange de drojer innan de loser sig.

Hoppas ni har de bra i alla fall.
Puss o kram

som ett barn på nytt

Våren har verkligen visat sig från sin bästa sida idag så jag och Terese solade och lekte i poolen. Och jag måste verkligen poängtera lekte, för jag var som ett litet barn på nytt;)
Nu sitter jag här och är trött och superäcklig i håret så ska ta mig en go dusch och sen hoppa i sängen:)
Ungefär såhär sleten ser jag ut såhär en onsdagskväll;)

Jenga

Sista veckan på vårlovet för Findlay nu. Så då var de dags för Acting school igen. Blir mycket körande för min del eftersom han ska lämnas och hämtas i city varje dag men som jag sagt förut, jag gillar verkligen att familjen bokar upp mycket aktiviteter för honom på loven för då får jag nästan samma schema som vanligt. Många au pairer får ju ta hand om barnen hela dagarna under loven och de är jag glad att jag slipper:)
I eftermiddag så spelade vi Jenga tillsammans. De var sjukt längesen jag spelade de. Har till och med glömt vad vi kallar de i Sverige? Jag Fin och Ruth körde en match ikväll också innan jag åkte till Terese och såg en film, Just go with it.
Den filmen är för övrigt hur rolig som helst.


RSS 2.0